MY KTEO

Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020

Την ένταξη της περιοχής στο Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης αποφάσισε κατά πλειοψηφία να διεκδικήσει το Δημοτικό Συμβούλιο Κύμης Αλιβερίου

Την ένταξη της περιοχής του Δήμου Κύμης Αλιβερίου στο Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης (από την λιγνιτική περίοδο στην μεταλιγνιτική) αποφάσισε κατά πλειοψηφία να διεκδικήσει κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του το Δημοτικό Συμβούλιο Κύμης Αλιβερίου.


Τόσο ο εισηγητής και δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Αναγνώστου, όσο και ο Δήμαρχος Θανάσης Μπουραντάς, τόνισαν ότι η περιοχή δικαιούται μερίδιο από το Ταμείο αυτό, αφού μέσω των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ για δεκαετίες προσέφεραν στην οικονομική ανάπτυξη της χώρα και είναι μεγάλη αδικία να μείνει εκτός, ειδικά την περίοδο αυτή που μαστίζεται από υψηλά ποσοστά ανεργίας. «Να αρπάξουμε την ευκαιρία τώρα» τόνισε η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Αρετή Μπάτσα, με την παράταξή της να τάσσεται υπέρ της πρότασης της δημοτικής αρχής. Από την άλλη οι επικεφαλής των δυο παρατάξεων της ελάσσονος αντιπολίτευσης Αλεξάνδρα Θαλασσινού και Κώστας Κέκης, καταφήψισαν την πρόταση, αφού, όπως τόνισαν τα  χρήματα που θα προέλθουν από το  Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης είναι πολύ πιθανό να δοθούν για την αιολική ενέργεια. Γεγονος που τους βρίσκει κάθετα αντίθετους. Και αφού δεν υπάρχουν οι διαβεβαιώσεις για το αντίθετο δεν ψήφισαν την πρόταση της δημοτικής αρχής.