MY KTEO

Παρασκευή 14 Αυγούστου 2020

Περιοδεία κλιμακίου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α στις πλημμυροπαθείς περιοχές της Δημοτικής Ενότητας Διρφύων



Κλιμάκιο της Νομαρχιακής Επιτροπής Ευβοίας με  επικεφαλής τον τέως Βουλευτή Τάσο Πρατσόλη, περιόδευσε εκεί που δεν φτά-νουν τα κανάλια, στις πληγείσες κοινότητες της Δίρφυς, ΠΟΥΡΝΟ-ΜΙΣΤΡΟ-ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟ. Στο πεδίο των καταστροφών συναντηθήκαμε και με τον πρόεδρο της
δημ. Κοινότητας Μύστρου Ηρακλή Τσώκο τον αντιδήμαρχο Πέτρο Κορώνη και τον δημ. Σύμβουλο Χ. Τσώκο που μας υπέδειξαν τις καταστροφές αφού  δρουν άυπνοι όλες αυτές τις μέρες μαζί με το σύνολο των υπαλλήλων. 
          Διαπιστώσαμε ότι το μέγεθος των καταστροφών είναι πελώριο διότι έχουν πληγεί τα δίκτυα των κοινοτικών δρόμων. Αυτό δημιουρ-γεί: τεράστια προβλήματα στην επικοινωνία μεταξύ των κοινοτήτων, στην καταστροφή των δικτύων της ύδρευσης σχεδόν του συνόλου των Μεσσάπιων Δημοτικών Ενοτήτων, αλλά και την αδυναμία των κτηνο-τρόφων να έχουν πρόσβαση στα ποιμνιοστάσιά τους, λόγω της πλή-ρους καταστροφής των δασικών δρόμων. Αυτό προφανώς δημιουργεί μεγάλα προβλήματα και στην πυρασφάλεια.
            Για τους πιο πάνω λόγους απαιτούμε από την κυβέρνηση να ε-νισχύσει οικονομικά  άμεσα τους τόσο τους πολίτες για τα κατε-στραμμένα σπίτια και οικοσκευές, όσο τον Δήμο Μεσσαπίων-Διρφύων διότι το ύψος των καταστροφών είναι δυσανάλογα μεγάλος σε σχέση με τα προαναγγελμένα ποσά.