MY KTEO

Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2020

Οι εξωτερικοί φρουροί των Φυλακών στον πρόεδρο του ΑΣΕΠ


Πραγματοποιήθηκε χθες  συνάντηση, μετά από σχετικό αίτημα της Ομοσπονδίας μας, με τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ κύριο Ιωάννη Καραβοκύρη, τον αντιπρόεδρο Αθανάσιο Παπαϊωάννου και την γενική διευθύντρια κυρία Καλλιόπη Στάγκα.
Κατά τη συνάντηση, ετέθησαν από τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας μας, το εξαιρετικό ζήτημα της λειψανδρίας στα Καταστήματα Κράτησης, η επιτακτική ανάγκη ολοκλήρωσης του διαγωνισμού αλλά και η αύξηση του αριθμού των επιτυχόντων στον διαγωνισμό.
Ο κύριος πρόεδρος της ανεξάρτητης αρχής, τον οποίο και θερμά ευχαριστούμε για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα συνάντησης, μας ενημέρωσε πλήρως για την διαδικασία, τις δυσκολίες και το στάδιο που βρίσκεται ο διαγωνισμός της 6Κ/2018.
Ο διαγωνισμός καθυστέρησε σημαντικά καθώς για πρώτη φορά κλήθηκε να διεξάγει αθλητικές δοκιμασίες και ψυχοτεχνικές συνεντεύξεις. Επιπλέον αντιμετώπισε και άλλες εγγενείς δυσχέρειες όπως την περίοδο του κορονοϊού και το γεγονός ότι δεν μπορούσαν να διεξαχθούν αθλητικές δοκιμασίες εν μέσω θέρους κ.α.
Ωστόσο, φαίνεται ότι βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο επιλογής των νέων συναδέλφων καθώς όπως ενημερωθήκαμε, το αμέσως επόμενο διάστημα και μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου καλούνται για αθλητικές δοκιμασίες αρχικά οι άντρες και στην συνέχεια οι γυναίκες υποψήφιες.
Στην συνέχεια , στα τέλη Οκτωβρίου θα κληθούν οι άντρες υποψήφιοι στην επιτροπή ψυχοτεχνικών και οι γυναίκες υποψήφιες, περίπου στις αρχές Νοεμβρίου.
Ενδιαφέρον στατιστικό στοιχείο είναι ότι, περίπου το 10% των υποψηφίων δεν προσήλθαν στις επιτροπές, και ένα μικρό μονοψήφιο ποσοστό απορρίφθηκε από την επιτροπή ψυχοτεχνικών.
Τελικά αποτελέσματα αναμένονται αρχές Νοεμβρίου για τους άντρες και στα μέσα του ιδίου μήνα για τις γυναίκες.
Μετά το πέρας της ενημέρωσης, η Ομοσπονδία μας εξέφρασε την άποψη ότι είναι επιτακτική η ανάγκη αύξησης του αριθμού επιτυχόντων, καθώς οι ανάγκες προσωπικού των Καταστημάτων Κράτησης υπερβαίνουν κατά πολύ του αριθμού των νέων συναδέλφων που θα αποδώσει ο διαγωνισμός της 6Κ /2018.
Την σχετική απόφαση, σύμφωνα με την νομοθεσία μπορεί να λάβει η ολομέλεια του ΑΣΕΠ, μετά την υποβολή σχετικού αιτήματος από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Η ολοκλήρωση του διαγωνισμού, το συντομότερο δυνατό και η αύξηση των επιτυχόντων είναι εκ των ων ουκ άνευ για την ασφάλεια και την εύρυθμη λειτουργία των Καταστημάτων Κράτησης.