MY KTEO

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020

Ο Σάκης Ρουβάς εξομολογείται: «Ήμουν βαριά δυσλεκτικός. Τότε έπεφτε πολύ ξύλο με τον χάρακα…»

Μια αποκαλυπτική συνέντευξη στην εφημερίδα «Καθημερινή»,  παραχώρησε ο Σάκης Ρουβάς, ο οποίος αναφέρθηκε στα δύσκολα σχολικά χρόνια του, όταν οι δυσλεκτικοί μαθητές τιμωρούντο με ξύλο και «τράβηγμα της φαβορίτας».

Όταν οι μαθητές με μαθησιακά προβλήματα, αντί για μια πρώιμη και γόνιμη παρέμβαση, εισέπρατταν την απομόνωση από τους συμμαθητές τους και τις τιμωρίες των δασκάλων τους.

«Μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης, αλήθεια σας λέω, αλλά αν δεν είσαι άριστος μαθητής, αστροναύτης δεν γίνεσαι», είπε ο κορυφαίος Έλληνας σταρ και πρόσθεσε: «Εγώ ήμουν βαριά δυσλεκτικός. Τότε δεν μιλούσε κανείς για δυσλεξία και έπεφτε πολύ ξύλο. Ξύλο με χάρακα μέχρι την Στ’ Δημοτικού. Πιο οδυνηρό ήταν το τράβηγμα του δασκάλου από τη φαβορίτα».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη δεκαετία του ‘90 και τις «Ρουβίτσες»: «Διάβαζα στα περιοδικά ότι ήμουν ένας κομήτης που μας δείχνει το γυμνασμένο του σώμα κτλ. Τότε υπήρχε ένα έντονο δίπολο. Είχα τα κοριτσάκια που ούρλιαζαν και έσκιζαν τα ρούχα τους, είχα όμως και τα αγόρια που μου πετούσαν πέτρες και ξυράφια, όπως συνέβη σε συναυλία στα Βοτσαλάκια στον Πειραιά».


govastileto.gr