MY KTEO

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020

Γιώργος Κελαϊδίτης στο Eviatop: «Η ένταση και η έκταση του καιρικού φαινομένου που βρίσκεται σε εξέλιξη δεν επιτρέπει εφησυχασμό»


Ο «Ιανός» αναμένεται να «χτυπήσει» και στην Εύβοια τις επόμενες ώρες και η Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας βρίσκεται σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων. Σε δηλώσεις του στο Eviatop, ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Γιώργος Κελαίδίτης δήλωσε πως: «Η Περιφερειακή Ενότητα
Εύβοιας έχοντας αναπροσαρμόσει τις τελευταίες 72 ώρες το σχεδιασμό εργασιών εντός της κοίτης των ποταμών οι οποίοι δημιούργησαν τα μεγάλα πλημμυρικά φαινόμενα της 9ης Αυγούστου έδωσε βαρύτητα στην θωράκιση όλων των επικίνδυνων σημείων που θα μπορούσαν μέσα από το πέρασμα του Ιανού να δημιουργήσουν νέα πλημμυρικά φαινόμενα. Έπειτα και την τελευταία αυτοψία που πραγματοποίησα μαζί με τις Τεχνικές Υπηρεσίες σήμερα το πρωί, η υδραυλική ικανότητα του Λήλαντα, του Μεσσάπειου και του ρέματος των Πολιτικών δείχνει ικανή να υποδεχθεί τα καιρικά φαινόμενα τα οποία πιθανόν να ακολουθήσουν μέσα στις επόμενες ώρες. Ενώ να σημειωθεί, ότι σε συνεργασία με τις δημοτικές αρχές πραγματοποιούνται καθαρισμοί σε ποτάμια και ρέματα σε όλο το εύρος του νομού. Παρόλα αυτά, η ένταση και η έκταση του φαινομένου που βρίσκεται σε εξέλιξη δεν επιτρέπει εφησυχασμό και όλοι οι πολίτες οφείλουν να ακολουθήσουν πιστά τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας αποφεύγοντας άσκοπες μετακινήσεις.»