MY KTEO

Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020

«Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα» στο σωματείο του Νοσοκομείου Χαλκίδας: Σημαντικά ενισχυμένη σε ψήφους, ποσοστό και με μεγαλύτερη εκπροσώπηση στο ΔΣ και την Ομοσπονδία

 


Σημαντικά ενισχυμένο σε ψήφους και ποσοστό και με μεγαλύτερη εκπροσώπηση στο ΔΣ του Σωματείου και την ΠΟΕΔΗΝ, βγήκε το ψηφοδέλτιο της «Δημοσιοϋπαλληλικής Ενότητας», από τις αρχαιρεσίες στο Σωματείο Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας, οι οποίες χαρακτηρίστηκαν και από την αυξημένη συμμετοχή των εργαζομένων σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές.

Συγκεκριμένα στις κάλπες προσήλθαν 519 συνολικά εργαζόμενοι (έναντι 368 στις προηγούμενες εκλογές) και στην καταμέτρηση βρέθηκαν 25 άκυρα και 11 λευκά ψηφοδέλτια. Η «Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα» έλαβε 102 ψήφους (από 62) και καταλαμβάνει δύο έδρες στο νέο ΔΣ, έναντι μίας που κατείχε στο προηγούμενο ΔΣ. Η παράταξη «Ανεξάρτητη Κίνηση», έλαβε 224 ψήφους (από 111) και αύξησε τις έδρες της σε τρεις (από δύο). Η ΔΗΣΚΙ (ΠΑΣΚΕ) πήρε 158 ψήφους (από 113) και δύο έδρες, χάνοντας μία έδρα, ενώ η παράταξη «Εναλλακτική Πρόταση Εργαζόμενων» που κατείχε μία έδρα στο προηγούμενο ΔΣ του Σωματείου δεν συμμετείχε σ' αυτές τις εκλογές.

Για αντιπροσώπους στην ΠΟΕΔΗΝ ψήφισαν 318 (από 304 στις προηγούμενες εκλογές) και βρέθηκαν 30 συνολικά άκυρα και λευκά ψηφοδέλτια. Η «Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα» έλαβε 76 ψήφους από 66 προηγούμενες εκλογές και ανέδειξε δύο αντιπροσώπους, από έναν που είχε αναδείξεις προηγούμενες εκλογές. Η «Ανεξάρτητη Κίνηση» έλαβε 116 ψήφους (από 96) και εξέλεξε δύο αντιπροσώπους, ενώ η ΔΗΣΚΙ έλαβε 96 ψήφους (από 125) στις προηγούμενες εκλογές και εξέλεξε δύο αντιπροσώπους.

Σε ανακοίνωσή της, η «Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα», χαιρετίζει όλους τους εργαζόμενους που στήριξαν το ψηφοδέλτιο της και δηλώνει ότι θα συνεχίσει μαχητικά και οργανωμένα να διεκδικεί απαραίτητα μέτρα προστασίας στο χώρο εργασίας, τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων, άμεσα μαζικές προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και επικουρικών εργαζομένων, δημόσια και δωρεάν υγεία χωρίς καμία επιχειρηματική δράση.