MY KTEO

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020

Στο Διοικητήριο έφτασαν χθες οι φάκελοι του έργου του Φράγματος Ψαχνών


Τους φακέλους του έργου του Φράγματος Ψαχνών πήγε χθες στο Διοικητήριο ο Δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς. Να σημειωθεί, ότι ο Δήμαρχος είχε στείλει επιστολή το 2019 στον υπουργό Υποδομών τονίζοντας την ανάγκη να ολοκληρωθεί το έργο το οποίο αποτελεί όνειρο πολλών γενεών των κατοίκων της περιοχής. Ζητούσε την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ 2014-2020.

Βέβαια το Φράγμα των Ψαχνών είναι μία πονεμένη ιστορία και όπως είχε πει στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου το οποίο είχε γίνει στα Ψαχνά το 2017, ο τότε Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης το φράγμα των Ψαχνών είναι το ευβοιώτικο γεφύρι της Άρτας. Όπως είχε αναφέρει μάλιστα οι εργασίες ξεκίνησαν όταν ο ίδιος ήταν 8 χρονών, δηλαδή το 1986. Να σημειωθεί, ότι πρόκειται για ένα έργο συνολικού ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ και φαίνεται πως ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός, ήρθε η ώρα να προχωρήσει στην υλοποίησή του.

Να σημειωθεί, ότι το Φράγμα Ψαχνών έχει φτάσει …άπειρες φορές στη Βουλή με ερωτήσεις τις οποίες έχουν καταθέσει όλοι σχεδόν οι ευβοείς βουλευτές από το …2000 και μετά…