MY KTEO

Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020

Βαγγέλης Κούκουζας: «Η κοινωνία είναι κουρασμένη»

Με αφορμή την διαδικτυακή δημόσια συζήτηση «Κύκλος Ιδεών» στην οποία συντονιστής ήταν ο Βαγγέλης Βενιζέλος και συμμετείχαν κορυφαίοι συνταγματολόγοι και έγκριτοι Νομικοί, ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εύβοιας Βαγγέλης Κούκουζας θέλησε να μοιραστεί κάποιες σκέψεις του: 

«Παρακολουθώντας την διαδικτυακή δημόσια συζήτηση <<Κύκλος Ιδεών>> στην οποία συντονιστής ήταν ο Βαγγέλης Βενιζέλος και συμμετείχαν κορυφαίοι συνταγματολόγοι και έγκριτοι Νομικοί απεκόμισα τα εξής.
Είναι εσφαλμένη η αντίληψη ότι κρίθηκε παράνομη η Χρυσή Αυγή, και είναι φαιδρά όσα γίνονται και κλείνουν γραφεία Δημοτικών Παρατάξεων....
Στο Δικαστήριο καταδικάστηκαν πρόσωπα που οργανωτικά συμπίπτουν με την ηγεσία του κόμματος.
Αυτό που νομίζει ο κόσμος, ότι η Χρυσή Αυγή τέθηκε εκτός νόμου δεν ισχύει.
Έχουμε μπροστά μας πολύ χρόνο έως την αμετάκλητη καταδίκη.
Στο διάστημα αυτό μπορεί ο Ελληνικός Λαός να κληθεί, να απαντήσει στο αν θέλει τη Χρυσή Αυγή μέσα στη Βουλή ή έξω από αυτή.
Και καλά θα κάνει να έλθει αντιμέτωπος με το ερώτημα αυτό για να δώσει τις απαντήσεις του, ότι δηλαδή η καταδίκη δεν είναι μόνο ποινική, αλλά είναι και μία καταδίκη αξιακή, και Πολιτική και ποινική.
Ο Λαός πρέπει να βρίσκεται αντιμέτωπος με τις ευθύνες του.
Οι καταδικασθέντες διατηρούν πλήρως το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι, και μπορούν αν θέλουν, να δοκιμάσουν, ακόμη και μέσα από την φυλακή, τη σχέση τους με τους Πολίτες που συγκροτούν την κοινή γνώμη, την κοινωνία, και το εκλογικό σώμα.
Θα έχουν έτσι την δυνατότητα να δουν, αν το τολμήσουν, ότι η καταδίκη τους δεν είναι μόνο δικαστική αλλά και κοινωνική.
Οι πολίτες έχουν άλλωστε την ευθύνη των επιλογών τους και της σχέσης τους με τη Δημοκρατία, και την Ιστορία.
Άνθρωποι που πριν λίγα χρόνια αισθάνονταν ότι  θα κάνουν τη Γή να τρέμει, εκλιπαρούν το Δικαστήριο, υπόσχονται να μην ξανασχοληθούν με τη Πολιτική.
Εντοπίσαμε <<πλειοδοσία ευαισθησίας>> από πρόσωπα και κόμματα, κατά της Χρυσής Αυγής, πρόκειται για ειλικρινή στάση ή φέρει συγκυριακή σκοπιμότητα;
Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΗ»