MY KTEO

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020

Συνάντηση Ζεμπίλη - Δημητρόπουλου με Κ.Καραμανλή για παρακάμψεις Αμαρύνθου και Χαλκίδας - Βασιλικού


Ο βουλευτής Εύβοιας Θ. Ζεμπίλης και ο δήμαρχος Ερέτριας, κ. Ι. Δημητρόπουλος πραγματοποίησαν χθες συνάντηση στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με τον Υπουργό κ. Κ. Καραμανλή και τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών κ. Γ. Καραγιάννη, με κύριο αντικείμενο συζήτησης την παράκαμψη Αμαρύνθου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνάντηση αυτή αποτελεί ουσιαστικά την φυσική συνέχεια των αλλεπάλληλων πρωτοβουλιών που έχει λάβει ο κ. Ζεμπίλης για το συγκεκριμένο ζήτημα, ήδη από τον περασμένο Ιούλιο, οπότε και ξεκίνησαν οι συναντήσεις του από κοινού με τον κ. Δημητρόπουλο και στελέχη της δημοτικής αρχής με τον κ. Καραγιάννη και  υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου, επιτυγχάνοντας την αναθέρμανση του ενδιαφέροντος για αυτό το μεγάλο οδικό έργο υποδομής της κεντρικής Εύβοιας. Η συστηματική αυτή προσπάθεια και η κινητοποίησης της  Δημοτικής και Περιφερειακής  Αρχής, σε συνεργασία με τον κ. Ζεμπίλη, συνέβαλε στο να συμπεριληφθεί και η παρακαμπτήρια οδός της Αμαρύνθου, με προυπολογισμό περί τα 39 εκ. ευρώ, στα τρία μεγάλα οδικά έργα στην Εύβοια ύψους 240 εκατ. ευρώ (μαζί με τις Παρακάμψεις Χαλκίδας και Βασιλικού), τα οποία εξήγγειλε στην Χαλκίδα ο υπουργός κ.Κ.Καραμανλής την 11η Αυγούστου.

Η χθεσινή συνάντηση στο Υπουργείο, είχε ως σκοπό  τον συντονισμό των απαιτούμενων ενεργειών για την επικαιροποίηση των μελετών και την ωρίμανση του έργου της παράκαμψης Αμαρύνθου, με τον κ. Ζεμπίλη και τον κ. Δημητρόπουλο να επισημαίνουν στον Υπουργό την ανάγκη να επισπευστούν οι διαδικασίες για την ένταξη σε  πρόγραμμα χρηματοδότησης και την δημοπράτηση του έργου. Μάλιστα, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και ο Δήμαρχος Αμαρύνθου δεν παρέλειψαν να επισημάνουν για μια ακόμα φορά ότι η υλοποίηση της μήκους 7 χλμ. περίπου παράκαμψης , είναι κομβικής σημασίας για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, αλλά και για την οδική ασφάλεια. Όπως ανέφεραν, η μέχρι σήμερα διέλευση των οχημάτων, ειδικά των βαρέων, μέσα από τον κεντρικό αστικό ιστό και το παραλιακό μέτωπο της Αμαρύνθου έχει προκαλέσει πολλά ατυχήματα, ενώ αποτελεί και ανασταλτικό παράγοντα για την περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη του τόπου.  Η εκτροπή της κυκλοφορίας της ΕΟ Χαλκίδας- Λεπούρων στον νέο περιφερειακό οδικό άξονα που θα δημιουργηθεί θα λύσει αυτά τα προβλήματα και, παράλληλα, η μετατροπή του παραλιακού δρόμου της πόλης σε ήπιας κυκλοφορίας θα τονώσει την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.

Ακολούθως, με την ευκαιρία της συνάντησης, ο βουλευτής κ. Ζεμπίλης ζήτησε και την επιτάχυνση της επίλυσης συγκεκριμένων εκκρεμοτήτων, σχετικά με τις  παρακάμψεις Χαλκίδας και Βασιλικού. Συγκεκριμένα έθεσε το ζήτημα της ολοκλήρωσης της διαδικασίας απαλλοτριώσεων και της επικαιροποίησης τεχνικών μελετών και κτηματολογικών στοιχείων, επιπλέον δε για την παράκαμψη Χαλκίδας και το θέμα των διορθώσεων της μελέτης παροχέτευσης των ομβρίων υδάτων, της ωρίμανσης των μελετών για το σκέλος Υψηλή Γέφυρα- Ν. Λάμψακος κλπ.