MY KTEO

Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2020

Κι όμως, μπορεί το σεξ να αποτρέψει τη μόλυνση από τον ιό

 


Σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου Γουίλκς στην Πενσυλβάνια, μπορεί να υπάρχει σχέση μεταξύ του σεξ που γίνεται μερικές φορές την εβδομάδα και ενός ισχυρού ανοσοποιητικού συστήματος.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι μαθητές που έκαναν σεξ μία ή δύο φορές την εβδομάδα είχαν υψηλότερα επίπεδα ανοσοσφαιρίνης Α (IgA), τα οποία είναι αντισώματα κατά της ασθένειας που βρίσκονται στις βλεννογόνους μεμβράνες των πνευμόνων, των κόλπων, του στομάχου και των εντέρων. Βρίσκονται επίσης στα υγρά που παράγουν αυτές οι μεμβράνες: σάλιο, δάκρυα και αίμα.

Τα άτομα που έκαναν σεξ μία ή δύο φορές την εβδομάδα είχαν τα υψηλότερα επίπεδα IgA, γεγονός που τους βοήθησε να αποφύγουν τα κρυολογήματα. Η ομάδα είχε 30% περισσότερη IgA από τις δύο ομάδες που είχαν λιγότερο συχνά σεξ και την ομάδα που έκανε σεξ περισσότερο από δύο φορές την εβδομάδα. Η συνεχόμενη «εξάσκηση» έχει απ ′ ότι φαίνεται και τα μειονεκτήματα της.

«Η ανοσοσφαιρίνη βασικά καταπολεμά τους ιούς και ενισχύει την ανοσία μας», μας λέει η Σάνον Τσάβεζ, ψυχολόγος και σεξουαλική θεραπεύτρια στο Λος Άντζελες.

«Επιπλέον, η τακτική σεξουαλική δραστηριότητα είναι καλή για τον καρδιακό ρυθμό, την αρτηριακή πίεση και την κυκλοφορία. Αυτές οι διεργασίες διατηρούν το σώμα σας υγιές και απελευθερώνουν τοξίνες και συγκρατούν την ένταση στο σώμα».