MY KTEO

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020

Ψαχνά: Έκτακτο δημοτικό συμβούλιο ζητάει η Λαϊκή Συσπείρωση


Ολοκληρώνεται σχεδόν ένας μήνας από το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο στο οποίο πήραμε ομόφωνη απόφαση στήριξης των αιτημάτων των πλημμυροπαθών. Έκτοτε δεν έχει γίνει καμία επίσημη ενημέρωση στο δημοτικό συμβούλιο για το τι έχει προγραμματίσει ο δήμος σε σχέση με την ικανοποιήση των αιτημάτων, ιδιαίτερα ό,τι αφορά και περνά μέσα από τις διαδικασίες του.

Η Λαική Συσπείρωση με έγγραφο της την Τρίτη 13 Οκτώβρη ζήτησε ενημέρωση σχετικά με τις ενέργειες που έχει προβεί ο δήμος. Μία εβδομάδα μετά δεν έχουμε πάρει επίσημη απάντηση και αντ΄αυτού το δημοτικό συμβούλιο που είναι  προγραμματισμένο για την Τετάρτη 21 Οκτώβρη, θα γίνει διά περιφοράς και όχι διά ζώσης, επομένως δε θα γίνει ούτε έστω προ ημερησίας διάταξης ενημέρωση και συζήτηση για το θέμα.

Παράλληλα, σε έγγραφη απάντηση που πήραμε από το Υπούργειο Εσωτερικών μετά από ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Εύβοιας του ΚΚΕ, Γιώργος Μαρίνος, ο Υπουργός, προσπαθώντας να αποποιηθεί τις ευθύνες της Κυβέρνησης και ρίχνοντας όλο το βάρος στον δήμο, επίσημα αναφέρει:

1)         ότι το ποσό των 300.000 που δόθηκε στο δήμο Διρφύων – Μεσσαπίων για τις αποζημιώσεις ήταν με βάση το αίτημα του δήμου, αρά ότι επί της ουσίας δε φέρει ευθύνη η Κυβέρνηση αν τα χρήματα δεν επαρκούν ή αν έχουν αργήσει οι κάτοικοι να τα πάρουν. Ωστόσο, η δημοτική αρχή συνεχώς επαναλαμβάνει ότι δυστυχώς αυτά είναι τα χρήματα ή ότι ο κόσμος πρέπει να περιμένει γιατί έχει μεσολάβήσει και η καταστροφή στην Καρδίτσα, δικαιολογώντας την Κυβέρνηση.

2)         ότι έχει δώσει κάθε δικαιοδοσία στους δήμους να προσλαμαβάνουν έκτακτο προσωπικό αν κρίνουν ότι είναι αναγκαίο, ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα μονότονα ο Δήμαρχος επαναλάμβανε ότι έχει δεμένα χέρια για το προσωπικό και ότι για αυτό καθυστερούν οι αποκαταστάσεις νερού κτλ οι καταγραφές και η καταβολή των αποζημιώσεων. Τα 6 άτομα που προτείνονται στο επικείμενο δημοτικό συμβούλιο για την καθαριότητα ασφαλώς είναι αναγκαία αλλά δεν επαρκούν σε καμία περίπτωση.

3)         Ότι έχει δώσει κάθε δικαιοδοσία στους δήμους με μια απλή απόφαση δημοτικού συμβουλίου να διαγράψει δημοτικά τέλη και λογαριασμούς από όσους βρίσκονται σε έκτακτη ανάγκη. Παρ όλα αυτά στα σπίτια των πλημμυροπαθών φτάνουν λογαριασμοί του νερού και μάλιστα «φουσκωμένοι» - όπως καταγγέλουν.

Τελικά,ποιος θα πάρει την ευθύνη να λύσει τα προβλήματα που υπάρχουν;

Ως εκ τούτου ζητάμε:

Να προχωρήσουν οι διαδικασίες ώστε να ικανοποιηθούν ΑΜΕΣΑ τα αιτήμα των πλημμυροπαθών.

Να πραγματοποιηθεί έκτακτο δημοτικό συμβούλιο με θέμα τη ενημέρωση και τη συζήτηση για όλα τα παραπάνω.

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση

Η Δημοτική Σύμβουλος Διρφύων - Μεσαππίων

Γεωργία Πύθουλα