MY KTEO

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020

Aποστόλου για την ΛΑΡΚΟ: Εργαζόμενοι και τοπικές κοινωνίες μαζί


«Οι κάτοικοι των περιοχών λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ να συμπαρασταθούν στους εργαζόμενους» τονίζει  ο Βαγγέλης Αποστόλου, βουλευτής Εύβοιας ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., πρώην υπουργός Ανάπτυξης και Τροφίμων. «Αυτή την ώρα ολοκληρώνεται η διαδικασία ξεπουλήματος της ΛΑΡΚΟ με έναν διαγωνισμό που τον είχε προδιαγράψει η κυβέρνηση στο σχέδιό της για την ιδιωτικοποίησή της, χωρίς να λαμβάνει υπόψη τι θα γίνει με τους εργαζόμενους και τις θέσεις εργασίας. Όταν συζητιόταν στη Βουλή αυτό το σχέδιο, το βασικότερο πρόβλημα που ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. έβαζε ήταν ότι δεν προβλεπόταν καμία διασφάλιση των εργαζομένων. Και σ’ αυτό το ζήτημα η κυβέρνηση μας απαντούσε ότι θα συζητηθεί με τον επόμενο επενδυτή. Μέχρι σήμερα δεν γνωρίζουμε τίποτα. Το σίγουρο είναι ότι δεν υπάρχει ως τώρα καμία δέσμευση και οι 1.200 εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ κι άλλοι τόσοι στους εργολάβους κινδυνεύουν να πεταχτούν στον δρόμο.

Αυτό που δεν θέλουν να καταλάβουν η κυβέρνηση και οι βουλευτές της Ν.Δ. είναι ότι η ΛΑΡΚΟ αν μπόρεσε να επιζήσει πάνω από πενήντα χρόνια, ήταν γιατί για μεγάλο διάστημα δεν κυριάρχησε στη λειτουργία της το οικονομικό αποτέλεσμα, αλλά το συνολικό, κοινωνικό και οικονομικό ισοζύγιο κόστους - οφέλους.

Αυτός είναι και ο λόγος που την καθιστά σημαντική πηγή οικονομικής ζωής για τους έξι νομούς στους οποίους δραστηριοποιείται και ιδιαίτερα στη Φθιώτιδα, τη Βοιωτία και την Εύβοια.

Έχω την αίσθηση ότι οι κάτοικοι αυτών των περιοχών δεν θα μείνουν απλοί θεατές. Θα συμπαρασταθούν στον αγώνα που ήδη βρίσκονται οι εργαζόμενοι για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας στη περιοχή».