MY KTEO

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020

Ψηφίστηκε η τροπολογία που βάζει τέλος στο πρόβλημα με τη λειτουργία της κυριακάτικης λαϊκής αγοράς των Κονιστρών – Τι δήλωσε στο eviatop ο Κώστας Δημάς

Προς την τελική του επίλυση οδεύει το πρόβλημα με τη λειτουργία της κυριακάτικης λαϊκής αγοράς των Κονιστρών, μετά και την ψήφιση χθες, της τροπολογίας του Υπουργείου Ανάπτυξης για τις λαϊκές αγορές.
Σύμφωνα με την εν λόγων τροπολογία οι λαϊκές αγορές θα μπορούν να λειτουργούν έξι μέρες την εβδομάδα με το ρεπό να αποφασίζεται από τον αρμόδιο φορέα, που στην προκείμενη περίπτωση είναι ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου. Μένει τώρα η δημοσίευση στο ΦΕΚ κι αμέσως μετά το θέμα θα έρθει σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για να παρθεί τη σχετική απόφαση. 

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την εξέλιξη αυτή δήλωσε στο eviatop ο αντιδήμαρχος Κονιστρών Κώστας Δημάς. «Ευτυχώς οι προσπάθειες μας ευοδώθηκαν. Παλέψαμε και δουλέψαμε σκληρά για την απόφαση αυτή. Μόλις ολοκληρωθούν και τα διαδικαστικά θα γυρίσουμε στην κανονικότητα» δήλωσε ο κ .Δήμας.

Εδώ να σημειωθεί ότι αυτή τη στιγμή λειτουργούν στο Δήμο Κύμης Αλιβερίου πέντε λαϊκές αγορές. Την Τρίτη στο Μονόδρι, την Τετάρτη μια στη Δημοτική Ενότητα Δυστίων, την Πέμπτη στο Αυλωνάρι, το Σάββατο στη Κύμη και στο Αλιβέρι και την Κυριακή στις Κονίστρες. Αρά υπάρχουν ήδη όχι μία, αλλά δυο μέρες ρεπό, η Δευτέρα και η Παρασκευή.