MY KTEO

Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2020

Ο Σύνδεσμος των εν Ευβοία Πελοποννησίων ευχαριστεί την την δήμαρχο Χαλκιδέων


 Ο Σύνδεσμός των εν Ευβοία Πελοποννησίων Θεόδωρος Κολοκοτρώνης νιώθει την ανάγκη να ενημερώσει τα μέλη του και να ευχαριστήσει την δήμαρχο Χαλκιδέων κ.Βάκα Έλενα που ως
πρόεδρος της επιτροπής του κληροδοτήματος Μπαφέρου υπέγραψε την μεταφορά του συγκεκριμένου ποσού για την δημιουργία ογκολογικής μονάδας στο νέο νοσοκομείο Χαλκίδας όπου θα φέρει και το ονοματεπώνυμό του.

Ο Μπαφέρος Βασίλειος που εκτός των άλλων άφησε και το συγκεκριμένο κληροδότημα ήταν πατριώτης μας και συγκεκριμένα από την Δημητσάνα Αρκαδίας. Το πρώτο επίθετο της οικογένειάς του ήταν Ζαχαριάς, όμως μετά από την θανάτωση Τούρκων από την οικογένειά του διέφυγαν στην Κέρκυρα ώστε να γλιτώσουν τα αντίποινα. Για το λόγο αυτό άλλαξαν και το επίθετο τους από Ζαχαριάς σε Μπαφέρος. Το εμπνεύστηκαν από την εκκλησία της Παναγίας Παμφερίας που βρίσκεται ανάμεσα σε Δημητσάνα και Στεμνίτσα. Στην συνέχεια βρέθηκαν στον Πειραιά και μετά ο Βασίλης Μπαφέρος ήρθε στην Χαλκίδα με το τρένο όπου ήταν πωλητής γυρολόγος μικρό αντικειμένων. Κάθησε εδώ και ξεκινώντας με αυτό το τρόπο άρχισε σιγά σιγά να αναπτύσσεται επαγγελματικά φτάνοντας στο σημείο να διαθέτει δικό του ακίνητο επί της οδού Κριεζώτου. Το φημισμένο κατάστημα "Μπαφέρος με τα 1000 είδη." Το συγκεκριμένο κατάστημα και οικία του συμπεριλαμβάνεται στο κληροδότημα με τα έσοδά του από τα ενοίκια να διατίθονται για τον σκοπό τών αναγκών της ογκολογικής μονάδας. Ήταν ένας από τους πρώτους Πελοποννήσιους που ήρθαν στην Χαλκίδα και μεγαλούργησε επαγγελματικά. Επίσης ήταν και ένα από τα ιδρυτικά μέλη του συνδέσμου των εν Ευβοία Πελοποννησίων Θεόδωρος Κολοκοτρώνης. Κυρίως για αυτό το λόγο ο Σύνδεσμός μας είχε αιτηθεί στον δήμο Χαλκιδέων να ονομαστεί η νέα οδός που καταλήγει στο νέο νοσοκομείο "Βασιλείου Μπαφέρου" όμως για το λόγο ότι έτσι θα ονομαστεί και η νέα μονάδα και πιθανόν να μπερδεύει τους επισκέπτες ο Δήμος έχει αποφασίσει η μισή πλατεία Αγοράς δεξιά από την οδό Κριεζώτου να ονομαστεί "Βασιλείου Μπαφέρου".
Είμαστε περήφανοι για τον πατριώτη μας και περιμένουμε την στιγμή που με την δημιουργία της συγκεκριμένης μονάδας στο νοσοκομείο θα βοηθηθούν πολύ συνάνθρωποί μας της ευρύτερης περιοχής.
Ένα όνειρο χρόνων όλων των Πελοποννήσιων Ευβοίας και μη φτάνει στο τέλος του.