MY KTEO

Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2020

Ομόφωνα ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Ερέτριας το ψήφισμα για την αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος

Φωτογραφία αρχείου

Η μεταφορά προσφύγων σε ξενοδοχειακές μονάδες του Δήμου Ερέτριας απασχόλησε και πάλι το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Ερέτριας κατά τη χθεσινή και με τηλεδιάσκεψη συνεδρίασή του.
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αντώνης Ανδρουλάκης, ανέγνωσε το κείμενο – ψήφισμα, με το οποίο επισημαίνεται η υφιστάμενη κατάσταση και εξουσιοδοτείται ο Δήμαρχος Γιάννης Δημητρόπουλος να προβεί σε όλες εκείνες τις ενέργειες ώστε να λυθεί το πρόβλημα. 

Μεταξύ άλλων το κείμενο – ψήφισμα αναφέρει ότι στο Δήμο Ερέτριας αυτή τη στιγμή φιλοξενούνται ήδη 900 περίπου πρόσφυγες, ποσοστό που ανέρχεται στο 6,9% αναλογικά με τον πληθυσμό του Δήμου, όταν η δέσμευση της κυβέρνησης ήταν να μην ξεπερνάει το 1%. Την ίδια στιγμή που οι βασικές υποδομές, όπως της καθαριότητα και της υγείας, δεν είναι επαρκείς. Ενώ και η αστυνόμευση είναι ελλιπής. «Η συνεχής και υπέρμετρη εγκατάσταση προσφύγων καλλιεργεί συνθήκες συνεχής υποβάθμισης του τουριστικού προϊόντος της περιοχής και αλλοίωσης του κοινωνικού ιστού» επισημαίνεται στο κείμενο – ψήφισμα με το οποίο συμφώνησαν όλες οι δημοτικές παρατάξεις. 

Στην τοποθέτησή του ο Γιάννης Δημητρόπουλος, αφού χαρακτήρισε μείζον και ακανθώδες το ζήτημα, υπογράμμισε ότι στόχος του είναι να ασκηθεί πίεση προς τον αρμόδιο Υπουργό να τηρήσει τη δέσμευσή του και μέχρι το τέλος του έτους να έχει αποσυμφορηθεί ο Δήμος και να φιλοξενεί πρόσφυγες στο ποσοστό που του αναλογεί κι όχι περισσότερους , όπως συμβαίνει τώρα.