MY KTEO

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020

Τι ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος Εύβοιας από την Πολιτεία


Ο Ιατρικός Σύλλογος Εύβοιας, έχοντας υπόψιν τις πολύ κρίσιμες και δύσκολες υγειονομικές συνθήκες που επικρατούν στην χώρα μας και στον Νομό μας ειδικότερα, λόγω της πανδημίας του Covid -19, καθώς και τις ελλείψεις σε βασικές ειδικότητες στα Νοσοκομεία του Νομού μας ζητά επιτακτικά από την Πολιτεία: 1. Άμεση πρόσληψη μόνιμου Ιατρικού προσωπικού για τις υγειονομικές δομές του Νομού μας. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με δημιουργία νέων προσλήψεων , με απεγκλωβισμό των προσλήψεων που εκκρεμούν , καθώς επίσης και με την πρόσληψη επικουρικών ιατρών. 2. Στελέχωση της Π.Φ.Υ. Με ιατρούς από το πρώην ΙΚΑ, οι οποίοι έχουν δικαιωθεί δικαστικά. 3. Οι συνάδελφοι ιατροί που έχουν ολοκληρώσει την ειδικότητα τους, να μπορούν να δώσουν εξετάσεις ειδικότητας , χωρίς την δέσμευση της υπηρεσίας υπαίθρου. 4. Άμεση αναδιοργάνωση της Π.Φ.Υ. Με βάση το σχέδιο του Υπουργείου , ώστε να αποσυμφορηθούν τα Νοσοκομεία του Νομού μας. 5. Παροχή ιατρο -τεχνολογικού και προστατευτικού εξοπλισμού ,τόσο για τις

Νοσηλευτικές μονάδες όσο, και για τους ιατρούς του ιδιωτικού τομέα. 6. Είναι αναγκαία η ένταξη των ιατρών στα βαρέα και ανθυγιεινά , καθώς και η ύπαρξη μέτρων ανακούφισης των ιδιωτών ιατρών από φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις . Όπως επίσης και η πλήρης κατάργηση του clawback και του rebate από τους εργαστηριακούς ιατρούς. 7. Είναι απαραίτητη η συμμετοχή των Ιατρικών Συλλόγων στα Διοικητικά Συμβούλια των Νοσοκομείων. 8. Τέλος οι εργάτες γης πρέπει να αντιμετωπίζονται υγειονομικά, βάση συγκεκριμένου σχεδίου , το οποίο πρέπει το συντομότερο δυνατό να γνωστοποιηθεί από τους αρμόδιους φορείς.

Είναι γεγονός πως η ένταση του δεύτερου κύματος της πανδημίας , απαιτεί από όλους μας εγρήγορση και κοινή προσπάθεια για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας.