MY KTEO

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2020

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ.Ν. - Κ.Υ. ΚΥΜΗΣ Να λυθεί τώρα το πρόβλημα με την ποιότητα της υδροδότησης του Νοσοκομείου Κύμης!


Εδώ και αρκετό καιρό στο Νοσοκομείο Κύμης λειτουργούμε με νερό απαράδεκτης που ποιότητας που βάζει εμπόδια στην ομαλή λειτουργία του Νοσοκομείου, την αποκατάσταση των ασθενών και θέτει σε κίνδυνο τον ιατρικό εξοπλισμό όπως αυτόν στην Μονάδα Τεχνητού Νεφρού όπου ήδη παρατηρούνται πολύ σοβαρά προβλήματα.

Να επισημάνουμε ότι δεν είναι πρώτη φορά που στο Νοσοκομείο Κύμης παρατηρούνται προβλήματα με την επάρκεια και την ποιότητα του νερού!

Είναι και αυτό άλλη μια συνέπεια της χρόνιας υποχρηματοδότησης της Υγείας και άλλων αγαθών όπως η ύδρευση. Αποδεικνύεται πως με μπαλώματα δε λύνονται τα μεγάλα προβλήματα της Υγείας.

Ακόμη και τώρα, εν μέσω πανδημίας, η Κυβέρνηση μείωσε τα κονδύλια από τον κρατικό Προϋπολογισμό για την Υγεία την ώρα που είναι αναγκαία η πρόσληψη υγειονομικών και λοιπού προσωπικού, η ανανέωση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και η βελτίωση των κτηριακών υποδομών στην πλειοψηφία των υγειονομικών μονάδων.

Επίσης, το ίδιο πρόβλημα υπάρχει και στην πόλη της Κύμης με αποτέλεσμα να αναγκαζόμαστε και ως κάτοικοι να μπαίνουμε σε μεγάλα έξοδα για το πιο στοιχειώδες αγαθό, το νερό, που έτσι κι αλλιώς το πληρώνουμε μέσω των λογαριασμών της ύδρευσης!

Η Κυβέρνηση, ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου και η ΔΕΥΑΚΑ θα πρέπει:

• Να παρθούν έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση της ποιότητας

του νερού στο Νοσοκομείο Κύμης ώστε να μην βγουν εκτός λειτουργίας κρίσιμες υποδομές του όπως η Μονάδα Τεχνητού

Νεφρού.

• Να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα υδροδότησης της πόλης

της Κύμης και της ευρύτερης περιοχής.

Η προσωρινή Διοίκηση