MY KTEO

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021

Γρηγόρης Δάσκος: ««Η πρώτη εβδομάδα πήγε εξαιρετικά καλά»


Εξαιρετικά κύλησε η πρώτη εβδομάδα ανοίγματος των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων της Εύβοιας σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο eviatop ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν.Εύβοιας Γρηγόρης Δάσκος. «Η πρώτη εβδομάδα πήγε εξαιρετικά καλά. Σε αυτό βοήθησε και η εμπειρία των πρώτων μηνών της χρονιάς, οπότε και εφαρμόστηκαν για πρώτη φορά τα υγειονομικά πρωτοκολλά και τώρα είμαστε πλέον εξοικειωμένοι με την όλη κατάσταση» είπε ο κ. Δάσκος και τόνισε: «Η εμπειρία αυτή φάνηκε ιδιαίτερα χρήσιμη για να είμαστε έτοιμοι να χειριστούμε κάθε περίσταση και να επιληφθούμε των θεμάτων που μπορεί να προκύψουν». 

Μάλιστα ο κ. Δάσκος έκανε γνωστό ότι δεν υπήρξε κάποιο περιστατικό με κρούσμα στα σχολεία της Εύβοιας, παρά μόνο δυο εκπαιδευτικοί δήλωσαν πριν το άνοιγμα των σχολείων ότι νοσούν με κορωνοϊό και δεν προσήλθαν ποτέ στις σχολικές μονάδες που υπηρετούν.

Επίσης ο κ. Δάσκος σχετικά με τον αερισμό των αιθουσών, ειδικά τώρα που οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές, τόνισε ότι η διαδικασία που θα ακολουθηθεί άπτεται της διακριτικής ευχέρειας του διευθυντή και του Συλλόγου Διδασκόντων του κάθε σχολείου. «Αυτό το σκέλος καλούνται να το διαχειριστούν τα σχολεία σύμφωνα με τις οδηγίες που έχει δώσει ο ΕΟΔΥ, είτε το πρωί πριν την έναρξη των μαθημάτων, είτε στα διαλλείματα, είτε όποτε το κρίνουν απαραίτητο ο διευθυντής με το Σύλλογο των Διδασκόντων» δήλωσε ο κ. Δάσκος και σημείωσε ότι σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει λάβει σε κανένα σχολείο της Εύβοιας δεν υπάρχει πρόβλημα με την θέρμανση.