MY KTEO

Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2021

Καλή αρχή


Είναι χωρίς αμφιβολία θετική εξέλιξη η σύσταση επιτροπής για την εξεύρεση του κατάλληλου χώρου όπου θα κατασκευαστούν οι νέες φυλακές της Χαλκίδας. (Διαβάστε ποιοι είναι στην αποκλειστική  χθεσινή είδηση του eviatop http://www.eviatopblog.gr/2021/01/blog-post_76.html Η επιτροπή αποτελείται από έγκριτα πρόσωπα που αν μη τι άλλο ξέρουν περί τίνος πρόκειται. Ας είμαστε κατ΄αρχήν αισιόδοξοι, η επιτροπή κινούμενη στο χρονικό όριο που της τέθηκε θα γνωμοδοτήσει, ωραία ως εδώ και αυτό είναι το μάλλον "εύκολο"  κομμάτι της ιστορίας.

Μετά τι θα γίνει, θα είναι άραγε έτοιμος ο κρατικός μηχανισμός να προχωρήσει σε διαγωνισμούς, απαλλοτριώσεις αν χρειάζονται και βέβαια σε νομοθετική κατοχύρωση του έργου για το φόβο των εργολάβων του δημόσιου συμφέροντος. Αν αυτά γίνουν τότε πράγματι κάτι θα αλλάζει σε όσα έχουν μάθει.

Στο μεταξύ οι τοπικές αρχές δεν δικαιούνται να εφησυχάζουν, καλό είναι να συσταθεί μια άτυπη επιτροπή από εκπροσώπους φορέων με σημαίνοντα λόγο στην τοπική πραγματικότητα και να παρακολουθεί την εξέλιξη της υπόθεσης.