MY KTEO

Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2021

Στο Open Tv σήμερα το πρωί η Δήμαρχος Χαλκιδέων για την αύξηση των κρουσμάτων και τα νέα μέτρα στον Δήμο Χαλκιδέων


Στο Open TV και στην εκπομπή “Τώρα ό,τι συμβαίνει” με τη Φαίη Μαυραγάνη, φιλοξενήθηκε σήμερα το πρωί η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα, η οποία μίλησε σχετικά με τα νέα μέτρα που επιβλήθηκαν στον Δήμο Χαλκιδέων, μετά την αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου.

“Είμαστε σε μια διαδικασία διερεύνησης για την μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων μέσα σε λίγες μέρες, γιατί μέχρι και πριν 15 μέρες, αν και είμαστε ένας πολύ μεγάλος Δήμος που είναι δίπλα στην Αττική, οι αριθμοί των κρουσμάτων ήταν σε ένα πολύ χαμηλό επίπεδο.

Θα μπορούσαμε να πούμε γι’ αυτές τις ημέρες και για την εβδομάδα που διανύσαμε ότι ουσιαστικά πολλά κρούσματα είναι από τις επαφές των κρουσμάτων της προηγούμενης περιόδου και βέβαια έχουμε δύο βιομηχανικές – βιοτεχνικές περιοχές, η μια των Οινοφύτων και η άλλη που γειτνιάζει με τον Δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων, όπου εκεί είχαμε και πολλά κρούσματα από μια πτηνοτροφική μονάδα.

Είναι πολύ εύκολη η διασπορά του ιού. Εφόσον ξεκινήσει η αυξητική τάση, χρειάζεται πολύ μεγάλη προσπάθεια για να αναχαιτιστεί αυτή η τάση.

Εμείς, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, τις τελευταίες 10 ημέρες έχουμε πραγματοποιήσει περισσότερους από 3.000 δειγματοληπτικούς ελέγχους, είτε σε πεζούς είτε μέσα από τα αυτοκίνητα. Πιστεύουμε ότι αυτό συνέβαλε πάρα πολύ στον έλεγχο της υγειονομικής κατάστασης και βέβαια στην αποτροπή της περαιτέρω διασποράς. Είχαμε προγραμματίσει και για το Σαββατοκύριακο, αλλά τους αναβάλαμε προσωρινά γιατί περιμένουμε νέες οδηγίες από τον ΕΟΔΥ για την ερχόμενη εβδομάδα.”, δήλωσε μεταξύ άλλων η Δήμαρχος.