MY KTEO

Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021

Συγκέντρωση το Σάββατο 27/03 στις 12μμ - Πλατεία Αγοράς για τη διεκδίκηση μέτρων προστασίας της υγείας και των δικαιωμάτων μας και αυτοκινητοπομπή την Παρασκευή 26/03


Σύσκεψη πρωτοβάθμιων σωματείων πραγματοποιήθηκε εχθές Δευτέρα στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας με την τήρηση κανόνων για την προστασία από την πανδημία όπου αποφασίστηκαν δράσεις για τη διεκδίκηση μέτρων για την προστασία της υγείας, της ζωής και των δικαιωμάτων των εργαζομένων και του λαού.

Στη συζήτηση αναδείχθηκε ότι ενώ έχει συμπληρωθεί ένας χρόνος με παρούσα την πανδημία στη χώρα μας συνεχίζουν να υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις στο σύστημα υγείας που αυτές αφορούν και την περιοχή μας. Πρώτα και κύρια τη βασική μονάδα υγείας της Εύβοιας, το νοσοκομείο Χαλκίδας (ΓΝΧ), αλλά και τις υπόλοιπες δομές υγείας του νομού.

Ενώ έχει συμπληρωθεί ένας χρόνος με παρούσα την πανδημία στη χώρα μας συνεχίζουν να μην υπάρχουν ουσιαστικά μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του ιού, κύρια στους εργασιακούς χώρους όπου πλέον έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να μετατραπούν σε εστίες μαζικής διασποράς. Αντίστοιχα μέτρα δεν έχουν ληφθεί ούτε στα σχολεία και τις σχολές που κλείνουν και ξανανοίγουν ακριβώς όπως έκλεισαν, όπως ούτε σε άλλους μαζικούς χώρους.

Οποιοδήποτε έχει γίνει ήταν μόνο κάτω από την κινητοποίηση και διεκδίκηση των σωματείων και άλλων φορέων και είναι σίγουρο ότι αν δεν είχε αναπτυχθεί αυτή η δράση τότε θα είχαν γίνει ούτε τα ελάχιστα που έχουν γίνει, η κατάσταση θα ήταν ακόμα χειρότερη. Τέτοια αποτελέσματα είχαμε και στην περιοχή μας όπως η αποτροπή της απόφασης της κυβέρνησης για μετατροπή του νοσοκομείου Χαλκίδας σε νοσοκομείο COVID ώστε να εξυπηρετεί και περιστατικά της Αθήνας αλλά και μέτρα που έχουν ληφθεί σε χώρους δουλειάς πάντα ανάλογα από τη κινητοποίηση και δράση των ίδιων των εργαζομένων σε αυτούς.

Μέσα στην έξαρση της πανδημίας είναι ανάγκη να συνεχίσουμε να διεκδικούμε ουσιαστικά μέτρα όπως είναι σε αυτές της συνθήκες εκτός από την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας και η άμεση επίταξη κάθε ιδιωτικής μονάδας και η ένταξή της στο εθνικό σύστημα υγείας. Αποτελεί πρόκληση ότι ο ιδιωτικός τομέας υγείας που τα τελευταία χρόνια με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων γιγαντώνεται σε βάρος της δημόσιας υγείας, βλέπει την πανδημία ως ευκαιρία για να αυξήσει τα κέρδη του.

Για την προετοιμασία της συγκέντρωσης του Σαββάτου και της αυτοκινητοπομπής της Παρασκευής, τα πρωτοβάθμια σωματεία θα δώσουν συνέντευξη τύπου στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας την Τετάρτη στις 6μμ.

Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλα τα σωματεία και τους φορείς της περιοχής να συμμετέχουν και να στηρίξουν με κάθε τρόπο την δράσεις για μέτρα προστασίας της υγείας και των δικαιωμάτων μας.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε συμμετείχαν μέλη διοικήσεων και εκπρόσωποι των σωματείων και φορέων, ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ, ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ, ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ, ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΤΗΣ ΟΓΕ, ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ, ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΕΥΒΟΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ, ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ, ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΕΛΑΪΔΙΤΗ ΑΕ, ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΖΟΥΡΑ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΕΣΤΙΑΣ ΠΡΩΗΝ ΤΕΙ ΨΑΧΝΩΝ, ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΝΟΜΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 27/03 ΣΤΙΣ 12μμ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΜΕΤΡΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΠΟΜΠΗ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26/03 ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΒΟΙΑΣ ΣΤΙΣ 6μμ