MY KTEO

Τρίτη 16 Μαρτίου 2021

ΔΗΠΑΚ ΙΑΤΡΩΝ Ν.ΕΥΒΟΙΑΣ: Αυθαίρετο και απαράδεκτο το δελτίο τύπου που εκδόθηκε και δημοσιοποιήθηκε από τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Εύβοιας


Δελτίο Τύπου

Θεωρούμε αυθαίρετο και απαράδεκτο το δελτίο τύπου που εκδόθηκε και δημοσιοποιήθηκε από τον

πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Εύβοιας, διότι δεν έχει καμία σχέση με την απόφαση που πήρε το ΔΣ κατά την τελευταία του συνεδρίαση.

Με αφορμή την κοινοποίηση εγγράφου από την 5η ΥΠΕ βάση του οποίου, οποιοσδήποτε ιατρός ανεξαρτήτου ειδικότητας μπορεί να επιτελέσει τα εξειδικευμένα καθήκοντα που απαιτούνται για την ασφαλή λειτουργία της κλινικής covid, ως ΔΗΠΑΚ θέσαμε για συζήτηση την υποστελέχωση του νοσοκομείου αλλά και της ΠΦΥ καθώς και την αντιεπιστημονικότητα του δεδομένου εγγράφου.

Κατόπιν της συζήτησης που ακολούθησε, συμφωνήσαμε σε κοινό δελτίο τύπου με διαφορετικό περιεχόμενο από αυτό που κοινοποιήθηκε και το οποίο μεταξύ των άλλων ευχαριστεί τη διοίκηση την ΥΠΕ και το Υπουργείο για τις 4 θέσεις ιατρών που προκήρυξαν...!

Αν είναι δυνατόν! Να ευχαριστούμε για τις μηδαμινές προσλήψεις τη στιγμή που το νοσοκομείο μας αλλά και γενικά  το δημόσιο σύστημα υγείας ασφυκτιά εδώ και ένα χρόνο από την έναρξη της πανδημίας. Αν είναι δυνατόν! Να ευχαριστούμε την κυβέρνηση και τους εκπροσώπους της για την εγκληματική πολιτική που ακολουθούν. Για τα ανύπαρκτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας που δεν πήραν!

Κατά τη συνεδρίασή του λοιπόν, το ΔΣ εξέφρασε την αντίθεσή του στην εφαρμογή του εγγράφου της 5ης ΥΠΕ κρίνοντάς το ως μη επιστημονικό και επικίνδυνο. Εξέφρασε τη στήριξή του στο σωματείο των εργαζομένων και τις διεκδικήσεις του για ουσιαστική ενίσχυση του νοσοκομείου με μαζικές προσλήψεις μόνιμων υγειονομικών και μονιμοποίηση των επικουρικών ώστε να λειτουργούν με ασφάλεια όλα τα τμήματα του, χωρίς να  αναγκάζονται οι εργαζόμενοι  να καλύπτουν τα τεράστια κενά με συνεχείς μετακινήσεις που αποδυναμώνουν εκτός των άλλων την ΠΦΥ. Εξέφρασε την άμεση ανάγκη επίταξης των μεγάλων ιδιωτικών ομίλων της υγείας χωρίς καμία αποζημίωση, ώστε να μπουν στη μάχη κατά της πανδημίας  με όλο το απαραίτητο προσωπικό και τις υποδομές τους.

Όσο  αφορά δε, την πρόσφατη απόφαση της 5ης ΥΠΕ και του υπουργείου να μετατρέψουν το Γ.Ν.Χ σε νοσοκομείου μιας νόσου αφού τα νοσοκομεία της Αθήνας έχουν κυριολεκτικά φρακάρει είναι άκρως ανεφάρμοστη και επικίνδυνη και υποβαθμίζει ακόμη περισσότερο τη υγεία που πραγματικά δικαιούνται οι κάτοικοι της πόλης και του νομού. Επιπλέον το συγκεκριμένο εγχείρημα δεν πέτυχε, όχι γιατί επικράτησε η  κοινή λογική όπως αναφέρει το εν λόγω δελτίο τύπου, αλλά γιατί αντέδρασαν οι υγειονομικοί και τα συλλογικά τους όργανα με όλη το αίσθημα ευθύνης που έχουν απέναντι στους ανθρώπους που εξετάζουν, νοσηλεύουν και θεραπεύουν!