MY KTEO

Κυριακή 7 Μαρτίου 2021

Ο αποικισμός του διαστήματος θέμα διαδικτυακής διάλεξης



«ΑΠΟΙΚΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ: ΕΦΙΚΤΟΣ Ή ΟΥΤΟΠΙΑ;», ήταν το ερώτημα-θέμα της 9ης κατά σειράν διαδικτυακής διάλεξης-συζήτησης στην οποία συμμετείχε ο καθηγητής αστροφυσικής Αντώνης Αντωνίου, χθες βράδυ, Σάββατο 6 Μαρτίου. 

Επίλογος: Η εξασφάλιση της επιβίωσης του ανθρώπινου γένους, η οποία απειλείται και από φυσικές και από ανθρωπογενείς καταστροφές είναι και πρέπει, παρόλες τις παντός είδους δυσκολίες, να είναι κύριο μέλημά μας. Αλλά και η ανθρώπινη εξέλιξη, ίσως και φιλοδοξία, επιβάλει την κατάργηση των συνόρων, και την αέναη πορεία προς τη γνώση και την αλήθεια. Τα ερωτήματα όμως και οι προβληματισμοί παραμένουν. Αλλά βαθιά μέσα μας πλέον νιώθουμε την αλήθεια. Δεν είναι η κατάκτηση του διαστήματος, όπως την εννοούν τουλάχιστον οι περισσότεροι, που θα εξαλείψει τον σπόρο της καταστροφής, της κακίας και της αδικίας. Η δυστυχία είναι απόρροια των ανθρωπίνων σκέψεων και πράξεων. Είναι κληρονομιά μιας γενιάς ανθρώπων που συμβιβάζονται με την σκέψη και την άποψη ότι δεν είναι παρά έξυπνοι ή σοφοί πίθηκοι και ότι θα κατακτήσουμε το διάστημα με τις μηχανές μας.  Η ευτυχία όμως του γήινου κόσμου θα γίνει πραγματικότητα μόνο όταν από από «σοφοί» άνθρωποι της τεχνολογίας, του κοσμικού πλούτου, της ατομικότητας, του εγωισμού, του απόλυτου κέρδους και της εκμετάλλευσης μετατραπούμε  σε ανθρώπους με μια άλλη (συμπαντική ίσως) συνείδηση με γνώση και επίγνωση της θεοειδούς φύσης μας και της  πραγματικής μας θέσης μέσα στο Σύμπαν. Με ανάγκες όχι μόνο υλικές αλλά και πνευματικές για να μην πούμε κυρίως πνευματικές. Σε ανθρώπους που να κοιτάζουν προς τα πάνω και να νιώθουν βαθιά μέσα τους τι είναι αυτό που βλέπουν. Ίσως αυτό να αποτελεί και το μόνο πραγματικό μας κέρδος, τη μόνη πραγματική μας ωφέλεια, τη μόνη πραγματική μας ελπίδα.

"Για μια ακόμα φορά ευχαριστώ  όλες τις φίλες και όλους τους φίλους από διάφορα μέρη της χώρας, αλλά και από το εξωτερικό, που συμμετείχαν και στην χθεσινή διάλεξη – συζήτηση και συνέβαλλαν και πάλι με τις εύστοχες ερωτήσεις και παρεμβάσεις τους στην επιτυχία της.  Ιδιαίτερες ευχαριστίες και συγχαρητήρια για μια ακόμα φορά στον κ. Ματθαίο Ψαραδάκη και στην ομάδα φοιτητών του Γεωπονικού Πανεπιστημίου με την πρωτοβουλία των οποίων γίνονται οι παραπάνω διαλέξεις-συζητήσεις" δήλωσε ο κ. Αντωνίου. 

Η επόμενη θα έχει τίτλο «ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΠΟΡΘΜΟΥ ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΟΥ». Η ημερομηνία πραγματοποήσής της και λεπτομέρειες για την συμμετοχή σας θα ανακοινωθούν προσεχως. 

Όλο το βίντεο της διάλεξης βρίσκεται στο link: https://join.skype.com/bfq6ufYNAbH2