MY KTEO

Τρίτη 13 Απριλίου 2021

Κάρυστος: Νέα κινητοποίηση ενάντια στις ανεμογεννήτριες - Στο πλευρό τους το ΚΚΕ (ΦΩΤΟ)



 Αποφασισμένοι να απαντήσουν στη συνεχιζόμενη επέλαση των επιχειρηματικών ομίλων της Ενέργειας με επίμονο και καθημερινό αγώνα, δηλώνουν οι κάτοικοι της Καρύστου, που το πρωί της Δευτέρας 12 Απρίλη προχώρησαν σε νέα κινητοποίηση διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχείο Καρύστου. Στο πλευρό των κατοίκων βρέθηκε κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής τους Γιώργο Μαρίνο και Κώστα Παρασκευά, μέλη του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

«Η πράσινη ανάπτυξη δεν μας παραμυθιάζει, φτωχαίνει το λαό και τα βουνά ρημάζει», ήταν ένα από τα συνθήματα που ακούστηκαν στην κινητοποίηση που διοργάνωσε η Επιτροπή Αγώνα Συλλόγων και Φορέων νότιας Καρυστίας, απαιτώντας να μην εγκατασταθεί καμία νέα ανεμογεννήτρια στο Δήμο Καρύστου. Οι κάτοικοι της περιοχής τόνισαν παράλληλα την αποφασιστικότητα τους να συνεχίσουν τον αγώνα και παράλληλα να συντονίσουν τη δράση τους με Σωματεία και φορείς των υπόλοιπων περιοχών της Εύβοιας που βρίσκονται αντιμέτωπες με την επέλαση των μονοπωλίων της Ενέργειας.

«Δίνουμε ένα σκληρό αγώνα και η πορεία του θα κριθεί από την καλή μας οργάνωση, από την επιμονή και τον συντονισμό με το λαό και τους φορείς των Δήμων Κύμης - Αλιβερίου, Ερέτριας και  Διρφύων - Μεσσαπίων», τόνισε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Μαρίνος χαιρετίζοντας τη συγκέντρωση και δηλώνοντας τη στήριξη του ΚΚΕ. Προσδιόρισε μάλιστα ότι ο αγώνας αυτός συγκρούεται με μια χρόνια αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζει σημερινή κυβέρνηση, όπως και όλες οι προηγούμενες και κάλεσε το λαό σε επαγρύπνηση. «Δεν έχουν καμία δικαιολογία και δεν πρέπει να παραπλανήσουν κανέναν με την υποκρισία τους. ούτε η ΝΔ, ούτε το ΠΑΣΟΚ, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ που το 2017 πήρε βραβείο για τα αιολικά πάρκα στην Κάρυστο(...) Καμία εμπιστοσύνη σε αυτούς που υπηρέτησαν και υπηρετούν τα μεγάλα συμφέροντα. Αυτά επελαύνουν σε βάρος του λαού της περιοχής. Ο υπουργός κ. Σκρέκας, ο περιφερειάρχης, οι βουλευτές της ΝΔ είναι εκτεθειμένοι ανεπανόρθωτα γιατί πίσω από τις πλάτες του λαού προσπαθούν να διαμορφώσουν σχέδιο εγκατάστασης των ανεμογεννητριών και παγίδευσης των κατοίκων. Δήμαρχοι, ο  περιφερειάρχης, στελέχη της Περιφέρειας μαζί με κυβερνητικά στελέχη και με τους επιχειρηματίες προσπαθούν να βρουν τρόπους χειραγώγησης και εκτόνωσης της οργής του λαού. Δεν δεσμεύονται σε τίποτα και διαφημίζουν τα οφέλη από την απελευθέρωση της Ενέργειας και τη λεγόμενη πράσινη ανάπτυξη. Υποστηρίζουν δηλαδή την ανάπτυξη που έχει κριτήριο τα κέρδη των λίγων και προκαλεί ζημιά στους πολλούς», σημείωσε.

Και πρόσθεσε: «Ο λαός έχει τη δύναμη. Μπορεί να παρέμβει ακόμη πιο αποφασιστικά και να διαμορφώσει και τους όρους ανατροπής αυτής της βάρβαρης κατάστασης, ώστε η Ενέργεια, η Υγεία, η Παιδεία να γίνουν πραγματικά αγαθά».