MY KTEO

Παρασκευή 23 Απριλίου 2021

Η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα ζήτησε την παραίτηση της προέδρου της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Ελένης Μιντζιφίρη


Το θέμα της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Χαλκιδέων έφερε στη συνεδρίαση  του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία πραγματοποιείται με τηλεδιάσκεψη, η Δήμαρχος Χαλκιδέων  Έλενα Βάκα η οποία μάλιστα ζήτησε την παραίτηση της προέδρου Ελένης Μιντζιφίρη. Η Δήμαρχος είπε μεταξύ άλλων:

«Κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα υπάρχει πρόβλημα στην λειτουργία της Β’θμιας Σχολικής Επιτροπής και αυτό έχει να κάνει κυρίως με την έλλειψη εμπιστοσύνης μελών του ΔΣ ως προς την Πρόεδρο.

Υπήρξαν επιστολές, πολλές ανταλλαγές ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, ζητήθηκαν στοιχεία, από τα οποία κάποια δεν δόθηκαν και πολλά ερωτήματα για τον τρόπο και τη διαδικασία που η Πρόεδρος διαχειρίζεται τις πληρωμές και για το ότι έχουν δημιουργηθεί πολλές οφειλές του Νομικού Προσώπου.

Σε όλα τα Διοικητικά Συμβούλια είτε λέγεται Σχολική Επιτροπή, είτε ΔΕΥΑΧ , είτε ΔΟΠΠΑΧ κλπ, αυτό που έχει τη μεγαλύτερη σημασία είναι η εμπιστοσύνη των μελών του ΔΣ στο πρόσωπο του Προέδρου και Διαχειριστή και η εν γένει εύρυθμη λειτουργία του ΝΠ για να παράγεται έργο χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Και βέβαια θα υπάρξει αντιπολίτευση και βέβαια κάποιοι μπορεί να καταψηφίσουν κάποιες αποφάσεις, σε όλα όμως τα συμβούλια απαιτείται η καλή συνεργασία των μελών με τον εκάστοτε Πρόεδρο και να μην υπάρχουν σοβαρές διαφωνίες ως προς την οικονομική διαχείριση και τις διαδικασίες.

Ειδικά για τις Σχολικές Επιτροπές πρέπει να υπάρχει και καλή συνεργασία των Προέδρων με τους Διευθυντές των Σχολείων και την εκπαιδευτική κοινότητα. Πριν από λίγο καιρό με επισκέφτηκε η ΕΛΜΕ η  οποία μου εξέφρασε σοβαρά παράπονα για την συνεργασία τους με την Πρόεδρο για τον τρόπο διαχείρισης το κονδυλίων για τα σχολεία και για τις μομφές της Προέδρου για κάποιες δαπάνες Διευθυντών .

Πρόβλημα επίσης δημιουργήθηκε σχετικά με τον διακανονισμό των οφειλών του ΟΤΕ κυρίως ως προς την επικοινωνία της Προέδρου με τους Διευθυντές για το θέμα αυτό, για το οποίο χρειάστηκε να παρέμβω προσωπικά.

Τα προβλήματα αυτά συνεχίζονται και ειδικά του 5ου Γυμνασίου, όπου η Πρόεδρος αρνείται να δεχθεί η ΣΕΔΕ χορηγία 14.000 για λογαριασμό του Γυμνασίου που έχει βραβευτεί σχετικά από την Επιτροπή Ελλάδα 2021 και υπάρχει  ο κίνδυνος  να χαθεί η συγκεκριμένη επιχορήγηση για την οποία χρειάστηκε πάλι να παρέμβω προσωπικά. Πρόκειται για χρήματα που θα εισπράξει η ΣΕΔΕ και θα τα αποδώσει στο 5ο Γυμνάσιο. Στόχος μας, όλων μας, κοινός,  είναι να επιβραβεύουμε τέτοιες επιτυχίες των παιδιών μας και των εκπαιδευτικών.

Στο προηγούμενο ΔΣ ζήτησα να ενημερωθούν πλήρως τα μέλη του ΔΣ της βθμιας, προκειμένου να ελέγξουν όποια στοιχεία επιθυμούν. Ενημερώθηκα εγγράφως ότι δεν έχουν δοθεί όλα τα σχετικά έγγραφα κυρίως αυτά που έχει ζητήσει ο κ.Κουτουλής.

Σίγουρα στο Νομικό Πρόσωπο έχουν δημιουργηθεί οφειλές, έχουν κληρονομηθεί επίσης οφειλές  και σίγουρα πρέπει να απαντηθούν όλα τα ερωτήματα, όλων των μελών του ΔΣ.

Ανεξάρτητα από το ποιες θα είναι οι απαντήσεις της Προέδρου, και ποια συμπεράσματα θα προκύψουν από οποιονδήποτε έλεγχο, είναι βέβαιο ότι η ΣΕΔΕ δεν μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί έτσι, γιατί αυτό μόνο ζημιά κάνει στην υποχρέωση που έχουμε για την παροχή των υπηρεσιών στα Γυμνάσια και τα Λύκεια, ενόψει μάλιστα και της επανόδου των μαθητών στις τάξεις.

Αναγνωρίζω ότι η Πρόεδρος κ. Μιντζιφίρη έχει κάνει φιλότιμη προσπάθεια για να εξυπηρετήσει αιτήματα σχολείων, έχουν γίνει πάρα πολλά κατά τη διάρκεια της θητείας της. Όμως τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί επιβάλουν την αλλαγή στη Διοίκηση της ΣΕΔΕ.

Για το λόγο αυτό καλώ την Ελένη Μιντζιφίρη να παραιτηθεί από τη θέση της Προέδρου της ΣΕΔΕ.

Σε διαφορετική περίπτωση θα συγκληθεί άμεσα Δημοτικό Συμβούλιο στο οποία θα αποφασίσουμε για την αλλαγή της συστατικής πράξης της ΣΕΔΕ και θα ορίσουμε εκ νέου τα μέλη του Δ.Σ. της.»