MY KTEO

Σάββατο 8 Μαΐου 2021

Διάζωμα: 7η Διαδικτυακή Συνάντηση με τα εταιρικά μέλη με τίτλο "ΜΙΑ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΕΘΝΙΚΟ ΣΚΟΠΟ"


Διαδικτυακή 7η Συνάντηση με τα Εταιρικά Μελη, με τίτλο, "ΜΙΑ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΕΘΝΙΚΟ ΣΚΟΠΟ" πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 8 Μαϊου.

Παρουσίαση και διαδραστικός διάλογος της συμβολής των Εταιρικών Μελών στα ολιστικά Προγράμματα, που υλοποιούνται στην πατρίδα μας, με τη συμμετοχή  εκπροσώπων από τους Φορείς (Στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Περιφερειαρχών και Δημάρχων),των τριών πρώτων CLUSTERS και DMO, που έχουν συγκροτηθεί στη χώρα μας, για τα ολιστικά Προγράμματα Πολιτιστικού Τουρισμού (Διαδρομή Στερεάς Ελλάδας -ΟΙΔΙΠΟΥΣ, Διαδρομή Αρχαίων Θεάτρων Ηπείρου, Διαδρομή Νάξου), καθώς και Προγράμματα που ήδη ετοιμάζονται.

Χαιρετισμοί, από τον Υπουργό Τουρισμού, κ. Χ Θεοχάρη, τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γ. Αμυρά.

Συντονιστής της συζήτησης, ο Παύλος Τζίμας.

Ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός, με το λόγο του τόνισε και εξήρε το ρόλο του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ, επισημαινοντας ότι μας ενώνει, οικοδομεί, αναπτύσσει, είναι ο συνδετικός ιστός που ενώνει το φυσικό περιβάλλον και το πολιτιστικό - μνημειακό  απόθεμα με τα άυλα στοιχεία, αναδεικνύει και ενωνει τον Πολιτισμό, τον Τουρισμό, την Οικονομία, την Επιχειρηματικότητα και την Κοινωνία.

Αναδεικνύονται, έτσι, τα μνημεία καθώς και τα άυλα στοιχεία.

Στην Περιφερεια Στερεάς Ελλάδας, με την συνέργεια και αξιοποίηση των χρηματοδοτικών Ευρωπαικών και Εθνικών πόρων, στην Πολιτιστικη Διαδρομή "ΟΙΔΙΠΟΥΣ", υλοποιούνται ή ειναι σε εξελιξη έργα ύψους 85.000.000 ευρώ.

Για το λόγο αυτό ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ, κ. Σταύρο Μπένο, προσωπικά, καθώς και τα μέλη και του Εταίρους του Σωματείου για την προσφορά τους στη Στερεά Ελλάδα και την πατρίδα μας.

Το ΔΙΑΖΩΜΑ εμπνέει, εμψυχώνει, καθοδηγεί, βοηθά, στηρίζει σε μεγάλα εργα της πατρίδας μας, με 

- Στρατηγικο σχεδιασμό

- Συνέργειες

- Κινητοποίηση δυνάμεων

- Κινητοποίηση εταιρικών μελών

- Μόχλευση πόρων

- Καινοτομία,

- Διαφάνεια και εμπιστοσύνη, λογοδοσία.

Νοιώθω ιδιαίτερη χαρά και υπερηφάνεια, ως Μέλος του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ

Συμμετέχω σε ένα πνευματικό ταξίδι, με στόχο την εγκαθίδρυση στη χώρα μας ενός νέου προτύπου βιώσιμης και αειφόρου ανάπτυξης.