MY KTEO

Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021

Η Χαλκιδέα Μαρία Γεωργίου νέα πρόεδρος του Αρείου Πάγου


Ο Δημήτριος Σκαλτσούνης επελέγη από το υπουργικό συμβούλιο για την θέση του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, ενώ στον αντίστοιχο «θώκο» του Αρείου Πάγου θα καθίσει η Μαρία Γεωργίου.

Ειδικότερα, το υπουργικό συμβούλιο κατά την σημερινή συνεδρίασή του, μετά από πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης Κωνσταντίνο Τσιάρα, τοποθέτησε τον αντιπρόεδρο του ΣτΕ Δημήτριο Σκαλτσούνη στην θέση του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας -θα παραμείνει για ένα έτος- και παράλληλα τοποθέτησε την αντιπρόεδρο Μαρία Γεωργίου στην θέση της πρόεδρου του Αρείου Πάγου, η οποία απέχει δυο έτη από την συνταξιοδότηση.

 

Οι δύο νέοι πρόεδροι θα αναλάβουν τα καθήκοντά τους μετά την λήξη του τρέχοντος δικαστικού έτους, δηλαδή την 1η Ιουλίου 2021.

Η νέα πρόεδρος του Αρείου Πάγου

Η Μαρία Γεωργίου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Χαλκίδα όπου και ολοκλήρωσε τις σπουδές της μέσης εκπαίδευσης. Σπούδασε Νομική και αποφοίτησε με άριστα και εισήλθε από τους πρώτους στο διαγωνισμό του 1983 στο δικαστικό σώμα.

 

Ανήλθε όλες τις βαθμίδες της δικαστικής ιεαρχίας και επελέγη ως αρεοπαγίτης το 2017 από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου και το 2020 επελέγη αντιπρόεδρος του ανωτάτου δικαστηρίου.

 

 

Θα παραμείνει στο τιμόνι του Αρείου Πάγου για δύο χρόνια. Θεωρείται από τους συναδέλφους της αποφασιστική και ότι υπερασπίζεται τις θέσεις της με επιχειρήματα. Κατά τη διάρκεια των 38 χρόνων της δικαστικής διαδρομής χειρίστηκε σημαντικές υποθέσεις ( Φάλκον) επικεντρώθηκε στο δικαστικό της έργο με γνώμονα την ποιότητα των δικαστικών αποφάσεων. Διετέλεσε Επιθεωρήτρια δικαστικών λειτουργών και κατά τη διάρκεια της διετούς θητείας της στην Προεδρία του Αρείου Πάγου επιθυμεί να συμβάλλει στην επίλυση των προβλημάτων της δικαιοσύνης. Ποιοι ορίστηκαν νέοι πρόεδροι σε ΣτΕ και Άρειο Πάγο