MY KTEO

Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021

Σε λειτουργία από σήμερα η γραμμή εξυπηρέτησης 1555 του υπ. Εργασίας


Σε 24ωρη βάση θα λειτουργεί από το μεσημέρι η Ενιαία Γραμμή Εξυπηρέτησης 1555 του υπουργείου Εργασίας, στην οποία η κλήση θα είναι δωρεάν και οι αναμονές μικρής διάρκειας, όπως δήλωσε ο Υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης. 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3, ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε ότι επαγγελματίες, θα δίνουν βασικές απαντήσεις σε ερωτήματα που αφορούν αρχικά τον ΕΦΚΑ, τον ΟΑΕΔ και τον ΟΠΕΚΑ. 

Παράλληλα επεσήμανε ότι θα υπάρχουν υποστηρικτικά γραφεία που θα συνδράμουν σε εξειδικευμένα ερωτήματα και θα βοηθούν ώστε να δίνονται σωστές απαντήσεις στους πολίτες. 

Ανέφερε ακόμη ότι η υπηρεσία θα είναι σε πλήρη ανάπτυξη περίπου στο τέλος Σεπτεμβρίου με πρόσθετες ηλεκτρονικές υπηρεσίες. 

Ο κ. Χατζηδάκης, καθησύχασε επίσης τους δικαιούχους των αναδρομικών, τους συνταξιούχους και τους κληρονόμους τους, καθώς, όπως διευκρίνισε, θα πληρωθούν κανονικά. Τόνισε μάλιστα πως τις ερχόμενες μέρες και εβδομάδες θα πραγματοποιηθούν εμβόλιμες πληρωμές. 

Τέλος, ο υπουργός δήλωσε ότι το Σεπτέμβριο, θα ξεκινήσει η πληρωμή των αναδρομικών για τις περιπτώσεις συνταξιούχων πριν από το 2016. 


naftemporiki.gr