MY KTEO

Παρασκευή 9 Ιουλίου 2021

Χαλκίδα: Ρευστό το τοπίο σε εστίαση και διασκέδαση: Αγωνιούν οι επιχειρηματίες – «Πως θα διώχνουμε τους πιστούς μας πελάτες;»


Μπορεί η εφαρμογή/app (το λεγόμενο covid pass), για την είσοδο του κοινού στα μαγαζιά εστίασης και διασκέδασης, να είναι έτοιμη, αλλά μια εβδομάδα πριν την εφαρμογή του μέτρου για covid free και «μικτούς» χώρους, οι μαγαζάτορες εμφανίζονται διχασμένοι, φοβισμένοι αλλά και θυμωμένοι με τη μετέωρη κατάσταση στην οποία βρίσκονται.

 

Σημειώνεται ότι με τα ως τώρα δεδομένα, στις 15 Ιουλίου, ημερομηνία που θα ανοίξουν τους κλειστούς τους χώρους μπαρ, εστιατόρια και κέντρα διασκέδαση ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης θα μπορεί να επιλέγει για το αν αυτός ο χώρος θα είναι covid free ή «μικτός».

 

Απ’ ο,τι φαίνεται όμως, αν η κατάσταση «φουντώσει» και άλλο όσον αφορά την επιδημιολογική εικόνα, τότε είναι πιθανό να ανακοινωθεί ότι είσοδο στους κλειστούς χώρους της εστίασης θα μπορούν να έχουν μόνο οι εμβολιασμένοι.

 

Μάλιστα, χθες ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η επιτροπή των ειδικών να αποφασίσει πως τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης θα λειτουργούν μόνο ως covid-free χώροι, αποκλειστικά με εμβολιασμένους.

Όπως φαίνεται, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένονται νέες ανακοινώσεις για τη λειτουργία της εστίασης και διασκέδασης, αφού πρώτα θα έχουν εξεταστεί τα νέα δεδομένα, κάτι που προανήγγειλε χθες και η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

 

«Δεν είναι ο ρόλος μας να κοιτάμε τα covid pass»

«Δεν μπορούμε να καθόμαστε στην πόρτα των μαγαζιών μας και να κάνουμε τους αστυνομικούς, τους γιατρούς, τους νοσηλευτές ή αυτούς που θα πείσουν το πελάτη να εμβολιαστεί » λέει στο eviatop επιχειρηματίας της Παραλίας Χαλκίδας  και συμπληρώνει: «αν το πλάνο εφαρμοστεί ως έχει θα μας προκαλέσει προβλήματα. Το πρώτο πρόβλημα μας θα είναι κατ’ αρχάς οικονομικό. Κανείς δεν ξέρει πως θα συμπεριφερθεί το κοινό με αυτές τις αποφάσεις. Όσο για εμάς, δεν μας είναι ευχάριστο να κοιτάζουμε εφαρμογές στις οποίες έχουν δηλωθεί ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα. Αλλά και λειτουργικά και πρακτικά μιλώντας, το εγχείρημα θα είναι δύσκολο. Τα έχουμε ξαναπεί- έστω ότι μια παρέα έχει 4 εμβολιασμένους και 2 ανεμβολίαστους κ.τ.λ, κ.τ.λ. ς εντατικοποιήσουν τους στοχευμένους ελέγχους εκεί όπου πραγματικά εμφανίζονται τα προβλήματα. Δεν μπορούμε να πληρώνουμε το μάρμαρο όλοι οι επιχειρηματίες και οι εργαζόμενοι της εστίασης και της διασκέδασης για τα δύο τρία μαγαζιά που παραβιάζουν χωρητικότητες και άλλα μέτρα προκαλώντας έκρηξη κρουσμάτων.