MY KTEO

Κυριακή 29 Αυγούστου 2021

Η Εύβοια και ο κορωνοϊός ρυθμιστές για το πότε θα στηθούν κάλπες


Οι πιο τολμηροί συνεργάτες του προτείνουν στον πρωθυπουργό να στήσει κάλπες μέχρι τα Χριστούγεννα, καθώς θεωρούν ότι ο χειμώνας που μας έρχεται θα είναι ακόμα πιο δύσκολος για την κυβέρνηση, πράγμα που σημαίνει ότι η Ν.Δ. κινδυνεύει να αποδυναμωθεί ακόμη περισσότερο.

Η εισήγησή τους στηρίζεται σε τρία βασικά επιχειρήματα:

 

Μέχρι τον Δεκέμβριο θα πέφτει ζεστό χρήμα στις περιοχές που επλήγησαν από τις φωτιές, ενώ, καλώς εχόντων των πραγμάτων και αν βοηθήσει ο καιρός, δεν θα υπάρχουν μέχρι τότε σοβαρά προβλήματα από πλημμύρες και χιονοπτώσεις.

Εάν μάλιστα ο Σταύρος Μπένος τρέξει το πρότζεκτ που του έχει ανατεθεί για την ανασυγκρότηση της Εύβοιας και οι πυρόπληκτοι δουν ότι τρέχει με γρήγορο ρυθμό η αντιμετώπιση των προβλημάτων τους, τότε θεωρούν ότι δεν αποκλείεται να αλλάξει συνολικά το κλίμα στην κοινωνία.

Μέχρι το τέλος του χρόνου υπάρχουν οι οικονομικές διευκολύνσεις για τις επιχειρήσεις που αντιμετώπισαν πρόβλημα μέσα στον κορωνοϊό. Με βάση μάλιστα την πρώτη εισροή κονδυλίων από το ταμείο ανάκαμψης τα κυβερνητικά στελέχη υποστηρίζουν ότι θα πέσει πολύ και ζεστό χρήμα στην οικονομία, γεγονός που σημαίνει ότι θα αντιμετωπιστούν οι όποιες μουρμούρες υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην αγορά.

Οι ίδιοι άνθρωποι πιστεύουν ακόμη ότι, παρά την όποια φθορά έχει υποστεί η κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καταφέρει να εισπράξει ακόμα τα οφέλη από τα προβλήματα που έφερε στην κυβέρνηση ο Αύγουστος. Θεωρούν μάλιστα ότι, εάν η κυβέρνηση κινηθεί γρήγορα με στοχευμένες κινήσεις, η διαφορά ανάμεσα στα δύο κόμματα θα παραμείνει σε διψήφιο αριθμό.

Φυσικά και το θέμα των πρόωρων εκλογών έχει τα προβλήματά του, καθώς κανείς δεν ξεχνά ότι οι επόμενες εκλογές θα γίνουν με απλή αναλογική. Εάν το πρώτο κόμμα – που σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις είναι η Ν.Δ. – δεν καταφέρει να κρατήσει τα ποσοστά του, τότε θα αναγκαστεί να συγκυβερνήσει με κάποιο άλλο κόμμα.

Ακόμα δε και αν ο Μητσοτάκης πάει αμέσως σε δεύτερες εκλογές, είναι απίθανο – αν όχι ακατόρθωτο – η Ν.Δ. να έχει και πάλι αυτοδυναμία. Άρα και στις δύο περιπτώσεις θα έχει χάσει τη μεγάλη πλειοψηφία των 158 βουλευτών που έχει σήμερα.

Ακόμα κανείς δεν μπορεί να απαντήσει ποιος θα ήταν ο καλύτερος χρόνος για να στηθούν οι κάλπες. Στο τέλος αυτού του χρόνου – εφόσον κοπάσει ο κορωνοϊός και αντιμετωπιστεί η μετάλλαξη Δέλτα – ή μέσα στο 2022, οπότε τα καυτά γεγονότα του καλοκαιριού θα κριθούν σε πιο ουδέτερο χρόνο.