MY KTEO

Τρίτη 3 Αυγούστου 2021

Δημοτικό Συμβούλιο Κύμης Αλιβερίου: Ετοιμάζουν επίσκεψη απρόσκλητοι στο Υπουργείο Εργασίας για την υποβάθμιση του Γ’ υποκαταστήματος ΕΦΚΑ Κύμης


Αν και η ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας αρνήθηκε εμμέσως πλην σαφώς οποιαδήποτε συνάντηση με το Δήμαρχο Κύμης Αλιβερίου Θανάση Μπουραντά, που να αφορά την υποβάθμιση του υποκαταστήματος ΕΦΚΑ στη Κύμη, το Δημοτικό Συμβούλιο στη χθεσινή του συνεδρίαση αποφάσισε ομόφωνα αντιπροσωπεία που θα αποτελείται από τους Μητροπολίτη Καρυστίας Σεραφείμ και τους Δημάρχους Κύμης Αλιβερίου Θανάση Μπουραντά και Σκύρου Νίκο Μαυρίκο να επισκεφθεί το Υπουργείο και να ζητήσει συνάντηση με τον Υπουργό Κώστα Χατζηδάκη. 

Νωρίτερα οι σύμβουλοι της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης άκουσαν προς μεγάλη τους απογοήτευση το Δήμαρχο  να τους ενημερώνει ότι σε συνάντηση που είχε με τον Διοικητή του ΕΦΚΑ, παρουσία του Βουλευτή Εύβοιας Σίμου Κεδίκογλου και του Αντιδημάρχου Κύμης Αλέξανδρου Θεοδώρου, κατέστη σαφές ότι η ηγεσία του Υπουργείο προσανατολίζεται στην ψηφιοποίηση των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ και ότι ούτε λίγο ούτε πολύ, η υποβάθμιση του υποκαταστήματος της Κύμης εντάσσεται στη λογική αυτή. Ενώ έκανε γνωστό ότι ο Υπουργός Εργασίας Κώστας Χατζηδάκης, αρνήθηκε να συναντηθεί μαζί τους.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Δημήτρης Θωμάς, πρότεινε ο Δήμος να μην καταθέσει τα όπλα και να οργανώσει εντός της εβδομάδας μια επίσκεψη στο Υπουργείο Εργασίας στην οποία θα καλέσει να συμμετάσχουν, εκτός από τον Μητροπολίτη Καρυστίας Σεραφείμ και τους Δημάρχους Κύμης Αλιβερίου Θανάση Μπουραντά και Σκύρου Νίκο Μαυρίκο, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και οι Βουλευτές του Νομού καθώς και όσοι δημοτικοί σύμβουλοι το επιθυμούν. Πρόταση που έγινε αμέσως δεκτή από όλο το σώμα. 

Εδώ να σημειωθεί ότι το τελευταίο διάστημα τρεις από τους οχτώ υπάλληλους του υποκαταστήματος ΕΦΚΑ Κύμης έχουν ήδη μετακινηθεί σε αντίστοιχη υπηρεσία στο Αλιβέρι. Ενώ το προσεχές διάστημα αναμένεται να συνταξιοδοτηθεί ακόμα ένας υπάλληλος, αποδεκατίζοντας έτσι ακόμα περισσότερο την υπηρεσία του ΕΦΚΑ στην Κύμη.