MY KTEO

Τετάρτη 25 Αυγούστου 2021

Περιφερειακό Συμβούλιο: Τι είπαν Γκλέτσος Αναγνωστάκης Μπατζελή για τις καταστροφικές πυρκαγιές στην βόρεια Εύβοια


Πραγματοποιήθηκε χθες δια ζώσης στην Αιδηψό, με την παρουσία μόνο εμβολιασμένων περιφερειακών συμβούλων το έκτακτο περιφερειακό συμβούλιο με αποκλειστικό θέμα τις καταστροφικές πυρκαγιές στην βόρεια Εύβοια με την παρουσία μόνο εμβολιασμένων περιφερειακών συμβούλων. Το παρόν έδωσαν όλοι οι επικεφαλής των παρατάξεων, αντιπεριφερειάρχες, βουλευτές, οι δήμαρχοι των περιοχών που επλήγησαν και εκπρόσωποι των εμπορικών, δασικών, εργατικών συλλογών της περιοχής που δέχτηκε την πύρινη καταστροφή.

Ο Απόστολος Γκλέτσος απέδωσε ευθύνες στο επιτελικό κράτος και ειδικότερα στον δήμαρχο Ιστιαίας Αιδηψού για έλλειψη πρόληψης των πυρκαγιών, ενώ τόνισε τη σπουδαιότητα της δημιουργίας του οδικού δικτύου.

Ο Δημήτρης Αναγνωστάκης έκανε λόγο για απουσία δυνάμεων, έλλειψη συντονισμού και κυβερνητική αδιαφορία, ενώ επεσήμανε πως οι κάτοικοι που δεν εγκατέλειψαν τα σπίτια τους, τελικά κατάφεραν να σώσουν τους οικισμούς. Προτεραιότητα τώρα όμως είναι να αποζημιωθούν οι άνθρωποι και να ξεκινήσουν τα αντιπλημμυρικά έργα.

Η Κατερίνα Μπατζελή κατηγόρησε τον περιφερειάρχη για έλλειψη επικοινωνίας τις κρίσιμες ώρες, ενώ κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις τονίζοντας τη σημασία των αποζημιώσεων, τις δενδροφυτεύσεις, δημιουργία δασικών χαρτών και την αναβάθμιση του τουρισμού.