MY KTEO

Τρίτη 24 Αυγούστου 2021

Τεράστιο πλήγμα Μητσοτάκη από τις φωτιές-Εισηγήσεις για εκλογές ή σαρωτικό ανασχηματισμό


Αλλεπάλληλες συσκέψεις γίνονται στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς όλα τα στοιχεία από τις κυλιόμενες μετρήσεις που κάνει η κυβέρνηση δείχνουν ότι  οι επιπτώσεις από τις καταστροφικές φωτιές σε όλη την Ελλάδα αφορούν πρωτίστως τον πρωθυπουργό και μετά την πολιτική που ακολούθησε η κυβέρνηση του και οι αρμόδιοι υπουργοί.

 

Με λίγα λόγια η δημοτικότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη –που ήταν και το ισχυρό χαρτί της κυβέρνησης- καταρρέει και τίποτα δεν μπορεί να την σταματήσει.

Προκειμένου να αντιμετωπίσει την κατάσταση  ο πρωθυπουργός   έχει δεχθεί – σύμφωνα με πληροφορίες – δύο εισηγήσεις από τους στενούς του συνεργάτες. Εκλογές ή σαρωτικό ανασχηματισμό.

 

Το σενάριο των εκλογών υποστηρίζουν όσοι θεωρούν ότι πλέον ο χρόνος κυλά αντίστροφα για την   κυβέρνηση και τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Οι ίδιοι άνθρωποι   φοβούνται  μήπως  η κακή εικόνα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη παγιωθεί μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς ο πρωθυπουργός δεν έχει πλέον πολλούς άσσους για να βγάλει από το μανίκι του.

 

 

Έτσι θεωρούν ότι το σενάριο των πρόωρων εκλογών είναι το καταλληλότερο αφού θα έβαζε σε δίλημμα τους Ελληνες ψηφοφόρους οι οποίοι σήμερα εμφανίζονται απογοητευμένοι από τους χειρισμούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

 

 

Ο χρόνος που θα γίνουν οι εκλογές έχει  και αυτός την σημασία τους καθώς όπως υποστηρίζουν μετά την πρώτη  οικονομική ενίσχυση των πληγέντων από τις πυρκαγιές και πριν ξαναφουντώσει ο κορονοϊός θα μπορούσαν να στηθούν οι κάλπες.

 

Το δεύτερο σενάριο μιλά για σαρωτικό ανασχηματισμό. Δηλαδή για ένα νέο κυβερνητικό σχήμα που σε τίποτα δεν θα θυμίζει το παλαιό φέρνοντας έτσι δυσάρεστες αναμνήσεις στους πολίτες.

Και οι δύο προτάσεις έχουν τα υπέρ και τα κατά τους .Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα φανεί προς τα πού θα γείρει ο πρωθυπουργός προκειμένου να διασώσει ότι μπορεί από την κυβέρνηση του.