MY KTEO

Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021

Συλλυπητήρια επιστολή του Μ.Ε.Σ. Κύμης για την απώλεια του πολυβραβευμένου γλύπτη Γεωργίου Καλακαλλά


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Μορφωτικού και Εκπολιτιστικού Συλλόγου Κύμης εκφράζει την ειλικρινή θλίψη των μελών του για την απώλεια του Γεωργίου  Καλακαλλά, πολυβραβευμένου γλύπτη και καθηγητή στο Εθνικό Μετσόβιο  Πολυτεχνείο στην Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών.

Ο Γεώργιος Καλακαλλάς ήταν και συμπολίτης μας από την Κυμαία σύζυγό του,  ζωγράφο, Θεοφανώ Γκίκα. Ο Σύλλογος μας είχε φιλοξενήσει στο Λαογραφικό  Μουσείο το καλοκαίρι του 2018 περιοδική έκθεση με έργα της Θεοφανώς Γκίκα και  γλυπτά του Γεωργίου Καλακαλλά καθώς και του γιου τους Ανδρέα Καλακαλλά. 

Σημαντικός αριθμός έργων του Γεωργίου Καλακαλλά βρίσκονται σε Μουσεία,  Πινακοθήκες, Ιδρύματα και ιδιωτικές συλλογές ενώ άλλα βρίσκονται τοποθετημένα σε δημόσιους χώρους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Μεταξύ  αυτών είναι και η προτομή του Γεωργίου Παπανικολάου που βρίσκεται στην  πλατεία της Κύμης. 

Επίσης έχει φιλοτεχνήσει τον ανδριάντα του αφανή ναύτη για να τοποθετηθεί  στην πλατεία της παραλίας Κύμης, έργο που του είχε ανατεθεί από τον αείμνηστο  Δήμαρχο Γ. Σιδεράκη. Για την ολοκλήρωση και τοποθέτηση του έργου αυτού, ο  σύλλογος προσπαθεί να ξεπεράσει τις καθυστερήσεις και τα εμπόδια που  εμφανίζονται.

Εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους