MY KTEO

Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2021

Συνάντηση του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας με την Δήμαρχο


Σήμερα  Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2021 το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας συναντήθηκε με τη Δήμαρχο Χαλκιδέων κ. Έλενα Βάκα και συζήτησαν θέματα που αφορούν στο ασφαλές άνοιγμα των σχολείων καθώς και γενικότερα ζητήματα και προβλήματα των σχολικών μονάδων Π.Ε.

Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Π.Ε. κ . Νικόλαος Σιόλιας.

Το μεγαλύτερο μέρος της συζήτησης επικεντρώθηκε στο σοβαρότατο θέμα που προέκυψε με τις καθαρίστριες - καθαριστές των σχολικών μονάδων. Δυστυχώς στα περισσότερα σχολεία της Π.Ε. τοποθετήθηκαν με σύμβαση τριών (3) ωρών. Η Δήμαρχος μας εξήγησε πως η ίδια όπως και οι υπηρεσίες της, ζήτησαν από το Υπουργείο Εσωτερικών για όλες τις σχολικές μονάδες καθαρίστριες πλήρους ωραρίου, αίτημα που δεν έγινε αποδεκτό από την πλευρά του Υπουργείου. Ο Σύλλογος ζήτησε από τη Δήμαρχο να επεκτείνει τις συμβάσεις των καθαριστριών σε πλήρους ωραρίου για να εφαρμοστούν στοιχειωδώς τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ εν μέσω της πανδημίας. Μας υποσχέθηκε πως θα κάνει ότι περνά από το χέρι της.

 

Μας ενημέρωσε ακόμη πως τα συνεργεία του Δήμου εργάζονται εντατικά για τον ευπρεπισμό των σχολείων και την προετοιμασία τους να υποδεχτούν τους μαθητές στις 13 του Σεπτέμβρη. Ακόμη πως κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού έγιναν αρκετές παρεμβάσεις σε σχολικές μονάδες του Δήμου. Μας ανακοίνωσε επίσης πως εγκρίθηκε και θα υλοποιηθεί πρόγραμμα συντήρησης σχολικών κτηρίων ύψους 800.000 ευρώ .

Για την κατασκευή του 26ου Δημοτικού Σχολείου η Δήμαρχος πληροφόρησε το Δ.Σ. του Συλλόγου πως βρίσκεται στο τελικό στάδιο πριν την δημοπράτηση του έργου.

Για το θέμα της καθαριότητας των σχολείων ο Σύλλογος θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να οδηγηθεί το πρόβλημα στη λύση του.