MY KTEO

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021

Κάλεσμα του Συνδέσμου πολιτικών συνταξιούχων Δημοσίου Ν. Ευβοίας


 ΤΙΜΑΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ  με Πανελλαδική συγκέντρωση , την Παρασκευή 8 Οκτώβρη στην Αθήνα  στις 11.30 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος και  πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου.                                                       

Με τις Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις, από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη, παίρνοντας όλα τα μέτρα προστασίας από την πανδημία.

Αναχώρηση πούλμαν από Χαλκίδα (πάρκο Βούρκου) στις 9.30 π.μ. Πληροφορίες- δηλώσεις συμμετοχής: 6973311587 και 6979277824

Συνάδελφοι  Συνταξιούχοι. Όλοι οι νόμοι που ψηφίσθηκαν αυτό το διάστημα χειροτερεύουν τη θέση των συνταξιούχων, των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων σε όλα τους τα δικαιώματα, στην εργασία, τα ωράρια, την Κοινωνική Ασφάλιση, το δικαίωμα στις κινητοποιήσεις, όλα παραδίδονται στις ορέξεις της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων. Ο πρόσφατος νόμος που ψηφίσθηκε για την ιδιωτικοποίηση της Επικουρικής Ασφάλισης μας αφορά όλους, ο λεγόμενος προσωπικός κουμπαράς των νέων θα πηγαίνει στις ανάγκες του χρηματιστηριακού τζόγου, οι επικουρικές των παλιών συνταξιούχων θα περικοπούν ή θα καταργηθούν. Μας τσάκισαν  δικαιώματα και κατακτήσεις.

Διεκδικούμε  όσα αδίκως μας έχουν αφαιρεθεί, με τη δουλειά μας τα έχουμε πληρώσει και σήμερα είναι αναγκαία να ζήσουμε με βάση τις πραγματικές μας ανάγκες.

Έχουμε τη γνώση και την πείρα. Μέσα από τη δράση και τους αγώνες του συνταξιουχικού κινήματος καταφέραμε να αποκρούσουμε, να καθυστερήσουμε αντιλαϊκά, αντισυνταξιουχικά μέτρα. Υποχρεώσαμε τις κυβερνήσεις να δώσουν λύσεις σε ορισμένα απ’ αυτά που άδικα μας αφαίρεσαν.

Η φωνή μας θα ακούγεται και θα δυναμώνει. Δεν θα μπορέσουν όσο κι αν προσπαθούν να μας επιβάλουν "άκρα του τάφου σιωπή", τόσο η κυβέρνηση, όσο κι εκείνοι που για λογαριασμό της αποκλείουν τις αγωνιστικές φωνές των συνταξιούχων από τις εκπομπές και τις πένες του Τύπου τους, απ’ όπου μοιράζουν αυξήσεις και αναδρομικά στους συνταξιούχους περισσότερα από την κυβέρνηση(!!!!). Που έχουν το θράσος και δεν διστάζουν να φορτώνουν στους πατεράδες και στους παππούδες της νέας γενιάς τις ευθύνες που οι ίδιοι έχουν για τα προβλήματα της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας, κανένας δεν μπορεί να μας σταματήσει και να μας αγνοήσει. Η πανδημία για εμάς δεν σημαίνει αμνησία, δεν ξεχνάμε και διεκδικούμε ό,τι μας έχει αδίκως αφαιρεθεί.

Όλοι στο δρόμο του αγώνα!