MY KTEO

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021

Αλλάζει κανονικά η ώρα στις 31 Οκτωβρίου


Κανονικά θα γίνει η αλλαγή της ώρας και φέτος την Κυριακή στις 31 Οκτωβρίου, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Επομένως, στις 4 τα ξημερώματα οι δείκτες των ρολογιών θα γυρίσουν στις 3,στη χειμερινή ώρα, εξασφαλίζοντάς μας μία ακόμη ώρα ύπνου ή διασκέδασης.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών:

«Σας υπενθυμίζουμε ότι, την Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021, λήγει η εφαρμογή του μέτρου της θερινής ώρας, σύμφωνα με την Οδηγία 2000/84 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της EE 19/01/2001, σχετικά με τις διατάξεις για τη θερινή ώρα. Οι δείκτες των ρολογιών πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα πίσω, δηλαδή από 04:00 π.μ. σε 03:00 π.μ..»

Να υπενθυμίσουμε ότι είχε προηγηθεί έντονο παρασκήνιο σχετικά με το αν θα αλλάξει η ώρα στις 31 Οκτωβρίου, καθώς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είχε αποφασίσει πως η αλλαγή ώρας πρέπει να σταματήσει την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου 2021 για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θέλουν να διατηρήσουν μόνιμα τη θερινή ώρα, ενώ για τα κράτη-μέλη που επιθυμούν τη χειμερινή ώρα, η αλλαγή θα γίνει την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου 2021, δηλαδή φέτος στις 31 Οκτώβρη.

Ωστόσο, η οριστική απόφαση για το πότε η πρόταση της Επιτροπής θα αποκτήσει νομική ισχύ, εξαρτάται από το Συμβούλιο της ΕΕ και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Το Συμβούλιο της ΕΕ δεν έχει οριστικοποιήσει ακόμη τη θέση του.


topontiki.gr