MY KTEO

Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021

Δημοτικό Συμβούλιο Κύμης Αλιβερίου: Την επισκευή του γηπέδου Κύμης μέσω της Σχολικής Επιτροπής ανακοίνωσε η δημοτική αρχή


Την απόφαση της δημοτικής αρχής να επισκευαστεί, έστω και προσωρινά, το γήπεδο της Κύμης μέσω της Σχολικής Επιτροπής ανακοίνωσε στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κύμης Αλιβερίου ο Δήμαρχος Θανάσης Μπουραντάς, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την κατάσταση που επικρατεί στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου και την οικονομική στήριξη  των αθλητικών σωματείων από το Δήμο. Συζήτηση που πραγματοποιήθηκε με αφορμή σχετικό αίτημα της μείζονος αντιπολίτευσης, αλλά και επιστολής της ομάδας του Α.Ο. Κύμης να αναλάβει εκείνη τα έξοδα των εργασιών. 

Εδώ να σημειωθεί ότι σήμερα στο γήπεδο, που βρίσκεται στο προαύλιο χώρο του Λυκείου Κύμης, προπονούνται 80 περίπου παιδιά, αν και το μισό έχει υποστεί καθίζηση και γέρνει. Για αυτό και η δημοτική αρχή έχει απευθυνθεί στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για την εξασφάλιση χρηματοδότησης ώστε να γίνει ένα μεγάλο έργο ανακατασκευής του. Αφού ότι παρέμβαση και να γίνει δεν θα αντέξει πάνω από δυο χρόνια. 

Για αυτό και νούμερο ένα θέμα το χαρακτήρισε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Δημήτρης Θωμάς, ειδικά τώρα που εκτός από τον Α.Ο. Κύμης το γήπεδο χρησιμοποιεί και η ομάδα του Άτλαντα. Για αυτό πρότεινε αν δεν είναι στις προθέσεις της δημοτικής αρχής να κάνει κάποια παρέμβαση, ας δεχτεί την πρόταση του Α.Ο. Κύμης. Μάλιστα ο κ. Θωμάς αναρωτήθηκε τι έχει κάνει ο αντιδήμαρχος για θέματα αθλητισμού Αλέξανδρος Θεοδώρου, τόσο για το θέμα αυτό, όσο και γενικότερα για στον τομέα του αθλητισμού. Και ο κ. Θεοδώρου δεν άργησε να σηκώσει το γάντι και η κατάσταση να ξεφύγει με τους δυο άντρες να ανταλλάσουν όχι και τόσο κολακευτικά σχόλια.

Πάντως ο Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Κώστας Δημάς, σε πυροσβεστικό ρόλο παραδέχτηκε ότι το γήπεδο της Κύμης πρέπει να φτιαχτεί  και έκανε γνωστό ότι ήδη έχει προχωρήσει σε ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση με τη σύμφωνη γνώμη του Δημάρχου και το έργο έχει κοστολογηθεί περίπου στα 15.000,00 ευρώ.