MY KTEO

Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2021

Απασφάλισε ο Μπαντούνας: Το να χτίζει πολιτική καριέρα η κα Νικολάου σε βάρος της Χαλκίδας είναι ανέντιμο και απαράδεκτο


Συζητήθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Χαλκιδέων το θέμα της μετεγκατάστασης των Φυλακών Χαλκίδας και ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Μπαντούνας χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα κατά της Γενικής Γραμματέως του Υπουργείου Προστασίας του πολίτη Σοφίας Νικολάου: 

«Όλοι λέμε πως οι Φυλακές έπρεπε να έχουν φύγει. Ένα ολόκληρο δημοτικό συμβούλιο είναι ακόμα στο σκοτάδι. Όπως έλεγε και ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου φοβάμαι όλα αυτά που θα γίνουν για μένα χωρίς εμένα. 

Το να χτίζει πολιτική καριέρα η κα Νικολάου σε βάρος της Χαλκίδας και να έρθει μεθαύριο υποψήφια σε ένα ψηφοδέλτιο και να πει γεια σας ήρθα εγώ τι σας έφτιαξα το θεωρώ ανέντιμο και απαράδεκτο. Γιατί όφειλε να έχει έρθει αμέσως μετά τη συνάντηση με τη Δήμαρχο και να πει Δήμαρχε εγώ θέλω να έρθω στο Δημοτικό Συμβούλιο. Με τους παρατρεχάμενους γύρω γύρω, τους συμβούλους της, τους ειδικούς, τους μη ειδικούς, τους φωτισμένους και τους αφώτιστους και να μας ενημερώσει. 

Πως προέκυψε ο χώρος στο πεδίο βολής; Δεν ήξερε κανείς τίποτα. Και ο χώρος ο οποίος προτείνεται πάνω από το Νοσοκομείο έχει όλα αυτά τα χαρακτηριστικά στοιχεία που καθυστέρησαν το έργο του Νοσοκομείου, γιατί είναι ένα έργο που το έζησα. 

Η κα Νικολάου και η κάθε κα Νικολάου τις πολιτικές φιλοδοξίες ας βρει άλλον τρόπο να τις πραγματοποιήσει. 

Οφείλει, το χρωστάει στην πόλη της Χαλκίδας, να έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο να μας ενημερώσει και αν δεν το κατέχει όλο δεν μπορεί να το λύσει αυτό ούτε ο Διευθυντής των Φυλακών, ένας εξαίρετος άνθρωπος, αλλά δεν είναι αρμόδιος. Και αυτά τα ωραία για το έργο που θα γίνει μέσω ΣΔΙΤ και οι 400 θέσεις εργασίας δεν ξέρω ποιος θα έρθει να επενδύσει σε ένα χώρο κράτησης και με τι κέρδος. Στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να έρθει η κα Νικολάου να μας ενημερώσει. 

Η πόλη ότι έχει να κερδίσει το κερδίζει χρόνια με τις Φυλακές. Δεν περιμένει τις καινούργιες. 1.500 μέτρα από τις παλιές Φυλακές να χτίσουμε καινούργιες; Αυτά δεν γίνονται»…