MY KTEO

Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2021

Το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο της Ανακύκλωσης από το 2ο Νηπιαγωγείο Βασιλικού



Το 2ο Νηπιαγωγείο Βασιλικού , είναι ενταγμένο στο Δίκτυο των Αειφόρων Ελληνικών Σχολείων και με περισσή αγάπη για το περιβάλλον , « ζει » την αειφορία στην καθημερινή του πρακτική , στις σχέσεις του , στις διαδικασίες , στις υποδομές και στις ενέργειές του με πνεύμα ομαδικό και συμμετοχικό.

Η συμμετοχική αυτή δράση για την αειφορία , οδήγησε τον Δεκέμβριο  στην δημιουργία του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου της Ανακύκλωσης. Μαθητές και εκπαιδευτικοί , στόλισαν και διακόσμησαν με ανακυκλώσιμα υλικά ένα Χριστουγεννιάτικο Δέντρο. Έγραψαν πάνω στα υλικά τις γιορτινές ευχές τους αλλά και μηνύματα παρότρυνσης για ανακύκλωση .

Η Συνεργασία μεταξύ του Νηπιαγωγείου και της Τοπικής Κοινότητας Βασιλικού καθώς και η πρόθεση του Αντιδημάρχου Ληλαντίων Κυρίου Σέρρα, να συμβάλει στην διάχυση του μηνύματος από το Νηπιαγωγείο :  « Ανακύκλωσε μαζί μας » , είχε ως αποτέλεσμα την τοποθέτηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου της Ανακύκλωσης στην είσοδο του Καταστήματος της Δημοτικής Ενότητας Ληλαντίων  .

Κάτοικοι , πολίτες , επισκέπτες μπορούν να το θαυμάσουν από κοντά ,  όλες τις μέρες των γιορτών και να τοποθετήσουν και το δικό τους ανακυκλώσιμο στολίδι πάνω του  , βάζοντας κι εκείνοι με την σειρά τους , ένα μικρό λιθαράκι στην προστασία του περιβάλλοντος.