MY KTEO

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022

Συνταγογράφηση σε ανασφάλιστους: Πότε ξεκινά, από ποιους θα γίνεται


Η συνταγογράφηση φαρμάκων, θεραπευτικών πράξεων και διαγνωστικών εξετάσεων στους ανασφάλιστους πολίτες, μόνο από ιατρούς δημόσιων νοσοκομείων και δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, θα ισχύσει από την 1η Μαρτίου του 2022, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

Όπως τονίζεται, η εν λόγω απόφαση ελήφθη για την αποφυγή περαιτέρω πίεσης στις δημόσιες υγειονομικές μονάδες, λόγω της πανδημίας COVID-19.

Αντιδράσεις από τον ΠΙΣ
Από τη μεριά του ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) ζητά τηην άμεση απόσυρση του μέτρου το οποίο προβλέπει τη συνταγογράφηση φαρμάκων και εξετάσεων για τους ανασφάλιστους συμπολίτες μας μόνο από δημόσιες δομές και όχι από ιδιώτες γιατρούς

Παρότι το υπουργείο Υγείας έδωσε παράταση στην εφαρμογή του μέτρου, ο ΠΙΣ ζητά την οριστική απόσυρση του μέτρου «ώστε να μπορούν να έχουν πρόσβαση σε φάρμακα και εξετάσεις όλοι οι πολίτες της χώρας».

Οι γιατροί υποστηρίζουν ότι οι δημόσιες δομές δεν μπορούν να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες των πολιτών ιδιαίτερα τώρα εν μέσω πανδημίας. «Γι’ αυτό και είναι πιθανό να υπάρξει οικονομική επιβάρυνση για τους ανασφάλιστους συμπολίτες μας», λέει ο ΠΙΣ.


topontiki.gr