MY KTEO

Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2022

Κακοκαιρία "Express" θα επηρεάσει την Εύβοια

 


Ήδη από τα μεσάνυχτα άρχισαν να εκδηλώνονται στα πεδινά - παράκτια βροχή - χιονόνερο η χιονοχαλαζο από την βόρεια Εύβοια και μέχρι και τα ξημερώματα και τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης τα φαινόμενα θα επεκταθούν  και στα 2 νησιά αλλά τα φαινόμενα θα είναι τοπικά έντονα στην βόρεια Εύβοια και στην συνέχεια στην κεντρική Εύβοια πιθανώς και στην νότια Εύβοια ενώ στην Σκύρο τα φαινόμενα θα είναι έως μέτριας έντασης. Σε αυτήν την χρονική περίοδο τα υψόμετρα χιονόπτωση θα πέσουν ξαφνικά μέχρι και τα 100-200μ. στην βόρεια Εύβοια, στην κεντρική Εύβοια στα 200-300μ. και στην νότια Εύβοια και Σκύρο στα 300-400. Μεταξύ ξημερωμάτων και πρώτων πρωινών ωρών χιονοπτώσεις - χιονολυτο η χιονοχαλαζο πρόσκαιρα θα πέσουν και σε μηδενικό υψόμετρο από τα πιο βόρεια τμήματα της κεντρικής Εύβοιας και στην βόρεια Εύβοια και κυρίως στην δυτική πλευρά που βλέπει στον Ευβοϊκό, στην κεντρική Εύβοια πρόσκαιρα τα φαινόμενα δηλαδή χιονοπτώσεις - χιονολυτο η χιονοχαλαζο θα πέσουν στα 50-100μ. στην δυτική πλευρά όμως που βλέπει τον Ευβοϊκό, ενώ στην νότια Εύβοια και Σκύρο θα πέσουν οι χιονοπτώσεις - χιονολυτο η χιονοχαλαζο θα πέσουν πρόσκαιρα στα 200-250μ. Το πρωί θα υπάρξει μια ύφεση των φαινομένων και θα χιονίζει από τα 200-300μ. πρόσκαιρα σε κεντρική - βόρεια Εύβοια θα πέφτουν και στα 100μ. ενώ στα παράκτια και πεδινά της κεντρικής και βόρειας Εύβοιας θα υπάρξει βροχή - χιονόνερο - χιονολυτο η χιονοχαλαζο ενώ σε νότια Εύβοια και Σκύρο θα χιονίζει από τα 300-400μ. πρόσκαιρα και στα χαμηλότερα σε αυτές τις περιοχές βροχή - χιονόνερο η χιονοχαλαζο. Ενώ το πρωί θα υπάρξουν και κάποια διαστήματα με ηλιοφάνεια κυρίως στην νότια Εύβοια αλλά δεν αποκλείεται και στις υπόλοιπες περιοχές.

Από το μεσημέρι μέχρι και το απόγευμα θα υπάρξει υποτροπή του καιρού που θα επηρεάζει κυρίως τα ορεινά - ημιορεινά - ανατολικά κεντρικής Εύβοιας και την νότια Εύβοια στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρχουν εξάρσεις και υφέσεις των φαινομένων. Τα χιόνια ίσως ανέβουν λίγο στην κεντρική και βόρεια Εύβοια και θα χιονίζει από τα 300-400μ. και πάνω πρόσκαιρα και 200μ. στα υπόλοιπα βροχή - χιονόνερο η χιονοχαλαζο ενώ στην νότια Εύβοια και Σκύρο θα πέφτουν τα χιόνια από τα 400-500μ. και πάνω πρόσκαιρα και 300μ. στα υπόλοιπα βροχή - χιονόνερο η χιονοχαλαζο. Το βράδυ θα αρχίζουν να περιορίζονται και να εξασθενούν σταδιακά τα φαινόμενα στην κεντρική Εύβοια ( κυρίως ορεινά και ανατολικά) και στη νότια Εύβοια και ίσως στην Σκύρο ενώ θα ανέβουν τα υψόμετρα των χιονοπτώσεων στην κεντρική Εύβοια στα 400-500μ. πρασκαιρα στα 300μ. στα υπόλοιπα βροχή - χιονόνερο - χιονοχαλαζο και σε νότια Εύβοια και Σκύρο θα χιονίσει από τα 500-600μ. πρόσκαιρα και στα 400μ. στα υπόλοιπα βροχή - χιονόνερο - χιονοχαλαζο.

Τοπικές καταιγίδες ίσως αναπτυχθούν μεταξύ μεσημεριανών και βραδινών ωρών στην κεντρική και νότια Εύβοια και Σκύρο ενώ ίσως στα ορεινά - ημιορεινά υπάρξουν και χιονοκαταιγιδες. ️

Θερμοκρασία σε πτώση 6-7 βαθμών. ️

Άνεμοι βοριάδες ενισχυμένοι όχι μόνο στην θάλασσα αλλά και στην ξηρά ( Μεγάλη προσοχή στους βοριάδες γιατί οι ριπές τους θα φτάνουν στα ανατολικά - ορεινά - νότια της Εύβοιας και στην Σκύρο θα φτάσουν τα 8-9b τοπικά και 10b ενώ στις υπόλοιπες περιοχές στα 7-8b οι ριπές).