MY KTEO

Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2022

Noσοκομείο Χαλκίδας: Ένα σημαντικό εργαλείο στην φαρέτρα των Ιατρών

 Η διοίκηση του Νοσοκομείου  Χαλκίδας στα πλαίσια της περαιτέρω αναβάθμισης του ουρολογικού τμήματος του Νοσοκομείου σε συνεργασία με τις Υπηρεσίες του Νοσοκομείου και το Ουρολογικό Τμήμα κατάφεραν να προσθέσουν ένα σημαντικό εργαλείο στην φαρέτρα των Ιατρών 
αλλά και σημαντικές νέες υπηρεσίες υγείας δυσεύρετες σε δημόσια Νοσοκομεία.

Από χθες στο Νοσοκομεία  το νέο απόκτημα ο laser πύργος ουρολογίας πέραν του σύγχρονου εδνσοκοπικού πύργου που ήδη βρισκόταν στην διάθεση τους.

Είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη τα τελευταία χρόνια η χρήση των λέιζερ στην αντιμετώπιση της καλοήθους υπερπλασίας του προστάτη και την ενδοσκοπική ή διαδερμική λιθοτριψία.

Λέιζερ εφαρμογές χρησιμοποιούνται επίσης στην αντιμετώπιση μικρών όγκων ουρητήρα ή κύστης, σε όγκους του πέους, κ.λπ

Η αντιμετώπιση της καλοήθους υπερπλασίας του προστάτη με τα λέιζερ φωτοευαίσθητης εξάχνωσης, (δημοφιλέστερα το green και το white laser), έχουν πολύ καλά αποτελέσματα, σημαντικά μικρότερη απώλεια αίματος, μονοήμερη νοσηλεία και γίνονται υπό γενική ή ραχιαία, αλλά και σε κάποιες περιπτώσεις, τοπική αναισθησία.

Η λιθοτριψία, διαδερμικά ή μέσω του κυστεοσκοπίου ή του ουρηηροσκοπίου, εξελιχθηκε ιδιαίτερα τα τελευταια χρόνια, λόγω της μεγάλης κρουστικής δυνατότητας από πολύ λεπτές ίνες, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν και μέσω πολύ μικρής διαμέτρου, ενδοσκοπικών οργάνων. Ετσι αποφεύγεται η ανοικτή επέμβαση και μειώνεται ο χρόνος νοσηλείας.

Με τα σημαντικά αυτά δεδομένα θα ξεκινήσει σταδιακά η παροχή νέων σύγχρονων και εξειδικευμένων υπηρεσιών υγείας από το Ουρολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου μας.