MY KTEO

Σάββατο 30 Απριλίου 2022

Μπουρμάς: «Η Στερεά Ελλάδα συνδυάζει γαστρονομία, πολιτισμό, τουρισμό»


Για την τουριστική ταυτότητα της Στερεάς Ελλάδας, μίλησε εκτενώς, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, Ηλίας Μπουρμάς, στο πλαίσιο του τουριστικού συνεδρίου Choose Greece, που διοργανώνεται από το Olympia Forum.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, η Στερεά Ελλάδα, συνδυάζει το τρίπτυχο, γαστρονομία, πολιτισμός, τουρισμός, ενώ είναι μια περιοχή παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Είμαστε μία διαρκώς ανερχόμενη περιφέρεια και στο πλαίσιο αυτό έχουμε προσαρμοστεί με όλες μας τις δυνάμεις στις παγκόσμιες τουριστικές τάσεις.

Διαθέτουμε όλα αυτά που απαιτεί ο τουρισμός εμπειρίας και είμαστε ευχάριστη θέση να έχουμε δράσεις που είναι εξαιρετικά ελκυστικές τόσο για την ποιότητα όσο για τον τρόπο με τον οποίον καταφέρουμε να εξάγουμε το προϊόν μας.

Η Στερεά Ελλάδα συνδυάζει τρίπτυχο γαστρονομία πολιτισμός τουρισμός. Είμαστε μία περιοχή παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και δεν θα μπορούσαμε να μην σταθούμε στο πολιτιστικό κομμάτι και το αξιοποιήσουμε ως ναυαρχίδα για να προωθήσουμε το τουριστικό μας προϊόν, όμως επιλογή μας είναι να το παντρεύομαι με όλα τα υπόλοιπα

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έχει την τιμή να μπορεί να υποστηρίζει ένα πλήρες πακέτο έτσι ώστε οποιοσδήποτε επισκέπτης ή του εσωτερικού ή του εξωτερικού να μπορεί να το απολαμβάνει.

Με τον πολιτισμό μας να είναι το βασικό γρανάζι και να είναι απόλυτα συνυφασμένη με τη γαστρονομία τον εναλλακτικό τουρισμό, με την διατροφή μας και αυτό το πλήρες προϊόν το προωθούμε και το εξάγουμε της χώρας απευθυνόμενοι σε όλες τις αγορές του κόσμου αφενός αναλογιζόμενοι τα στοιχεία επισκεψιμότητας που μας δείχνουν οι εκάστοτε αγορές».