MY KTEO

Παρασκευή 1 Απριλίου 2022

ΛΑΡΚΟ: Απορρίφθηκε το αίτημα να ξεπαγώσουν οι ομαδικές απολύσεις - Δικαίωση για τους εργαζόμενους

 


Απέρριψε το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθήνας το αίτημα ανακοπής της προσωρινής διαταγής «παγώματος» των ομαδικών απολύσεων, δικαιώνοντας τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, οι οποίοι μαζί με τα σωματεία τους ετοιμάζονται για την απεργία στις 6 Απρίλη.

 

Συγκεκριμένα, χθες  Πέμπτη 31 Μάρτη βγήκε η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθήνας για το αίτημα που κατέθεσε η κυβέρνηση μέσω του ειδικού εκκαθαριστή, ζητώντας να ανακοπεί προσωρινή διαταγή που εξέδωσε το ίδιο δικαστήριο και με την οποία «πάγωνε» τη διαδικασία διαβούλευσης των ομαδικών απολύσεων στις 6 Μάη και την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει τα Σωματεία. Πρόκειται για μία ακόμη νίκη των εργαζομένων, η οποία τους κρατάει στην εργασία και τα σπίτια τους για τους επόμενους μήνες και παράλληλα τους παρέχει χρόνο για να οργανώσουν και να θωρακίσουν τον αγώνα τους απέναντι στους εγκληματικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης.

 

Την ίδια στιγμή ο ειδικός εκκαθαριστής και το ΤΑΙΠΕΔ έδωσαν νέα παράταση στους δύο διαγωνισμούς εκποίησης, με τη νέα ημερομηνία κατάθεσης δεσμευτικών προσφορών να ορίζεται στις 5 Μάη, μία ημέρα πριν την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει τα Σωματεία. Εξέλιξη που δείχνει το αδιέξοδο στο οποίο έχει οδηγήσει την κατάσταση η κυβέρνηση με τις επιλογές της και που παράλληλα ενισχύει ακόμη περισσότερο το σοβαρό κίνδυνο για οριστικό λουκέτο στη ΛΑΡΚΟ.