MY KTEO

Σάββατο 7 Μαΐου 2022

Όλα έτοιμα για 1ο Νυχτερινό Αγώνα Χαλκίδας «EVRIPOSNIGHTRUN 22» - Τι είπαν σε συνέντευξη Τύπου οι διοργανωτές



Με συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο Δημαρχιακό Μέγαρο «Κότσικα» οι διοργανωτές του 1ου Νυχτερινού Αγώνα Χαλκίδας με την επωνυμία «EVRIPOSNIGHTRUN 22», γνωστοποίησαν τεχνικές λεπτομέρειες της διοργάνωσης. Η πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του ΔΟΑΠΠΕΧ Ελένη Αϊδίνη και Παναγιώτης Νικολάου, ο εντεταλμένος σύμβουλος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας σε θέματα αθλητισμού Ηλίας Μπουρμάς, ο τεχνικός σύμβουλος και μέλος του Δ.Σ. του ΔΟΑΠΠΕΧ Σωκράτης Σκλιάς, ο πρόεδρος του ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ  Χαράλαμπος Βραϊμάκης και ο πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Εύβοιας, Ευάγγελος Βοριάς, μίλησαν για τη σημασία του αγώνα σε αθλητικό και όχι μόνο επίπεδο.

Στην εισαγωγή της η κ. Αϊδίνη, αναφέρθηκε στους σκοπούς του «EVRIPOSNIGHTRUN 22», που είναι τόσο η ανάδειξη της πόλης, αλλά κυρίως η ανάπτυξη της ιδέας του αθλητισμού, όπως σημαντικό είναι και το γεγονός, ότι το οικονομικό όφελος αυτής της προσπάθειας, ανταποδίδεται στους αθλητές και τους αθλητικούς συλλόγους της πόλης. Τέλος αναφέρθηκε ότι για πρώτη φορά όλη αυτή η διαδικασία των εγγραφών, του εθελοντισμού και των οικονομικών, γίνεται και μόνο ηλεκτρονικά, μέσω της σύγχρονης ιστοσελίδας (www.evriposnightrun.gr.) που έχει δημιουργήσει για το σκοπό αυτό ο ΔΟΑΠΠΕΧ. 

Ανταποδίδοντας τα εύσημα ο κ. Μπουρμάς, συμφώνησε ότι είναι μια σημαντική προσπάθεια για τον αθλητισμό και την προβολή της πόλης της Χαλκίδας, την οποία η περιφέρεια στηρίζει και θα είναι πάντα αρωγός σε παρόμοιες πρωτοβουλίες. Μάλιστα αναφέρθηκε και στην ευχάριστη συγκυρία, τώρα που το δρομικό κίνημα είναι σε ανάπτυξη ήρθε και η άρση των περιοριστικών μέτρων ενάντια στον covid-19.

Ο κ. Βραϊμάκης τόνισε ότι ο ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ θα είναι πάντα δίπλα σε ότι αφορά στον κλασσικό αθλητισμό και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η όλη προσπάθεια θα στεφθεί με επιτυχία. Από την πλευρά του ο κ. Βοριάς υπογράμμισε ότι τα μέλη του Συλλόγου Δρομέων θα δώσουν το «παρών» και χαρακτήρισε τη διαδρομή «ωραία» αφού αναδεικνύει τις ομορφιές τις πόλης.

Ο κ. Σκλιάς αναφέρθηκε την ασφάλεια των διαδρομών τονίζοντας ότι ο χώρος της όδευσης των δρομέων στην εκκίνηση και στο τερματισμό θα είναι κλειστός στην κυκλοφορία οχημάτων. Επίσης, η διαδρομή του αγώνα θα σημανθεί με ταινία σήμανσης ή άλλο υλικό, θα αποκλειστεί και θα εποπτεύεται όπου απαιτείται, με όλες τις στροφές (αλλαγές πορείας όδευσης) να υποδεικνύονται σαφώς, για να εξασφαλιστεί ότι οι δρομείς τηρούν την εγκεκριμένη διαδρομή. Όσον αφορά στους επόπτες του Αγώνα θα ελέγχουν εάν η διαδρομή που έχει σχεδιαστεί , την ημέρα του αγώνα είναι σε ακριβή συμφωνία με τον χάρτη της  διαδρομής. Ενώ η εποπτεία των οποιονδήποτε οδικών διασταυρώσεων , μεγάλων κόμβων και αλλαγών κατεύθυνσης, όπως θα έχει συμφωνηθεί μετά από τις διαβουλεύσεις με τις τοπικές αρχές, τη Τροχαία και την Αστυνομία, θα ανατεθεί αποκλειστικά σε ενήλικους. Ο κ. Σκλιάς ξεκαθάρισε ότι οι επόπτες διασταυρώσεων δεν έχουν τη νομική εξουσία για να κατευθύνουν ή για να σταματήσουν την κυκλοφορία.

Για το διαδικαστικό κομμάτι του Αγώνα μίλησε ο αντιπρόεδρος του ΔΟΑΠΠΕΧ Παναγιώτης Νικολάου. Σύμφωνα λοιπόν με όσα έκανε γνωστά ο αντιπρόεδρος ο αγώνας θα διεξαχθεί το Σάββατο 14 Μάιου, με ώρα έναρξης 20:00 και θα περιλαμβάνει τα κάτωθι αγωνίσματα:
Αγώνας Δρόμου και δυναμικού βαδίσματος Υγείας 5,5 χλμ. Ανδρών-Γυναικών
Αγώνας quartermarathon 11 χλμ. Ανδρών – Γυναικών
Αγώνας 1 χλμ Γυμνασίων
Παιδικός αγώνας 1 χλμ. Δημοτικών Σχολείων και ΑΜΕΑ

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εγγράφονται έως την Τρίτη 10 Μαΐου.

Το κόστος εγγραφής είναι:
Για 5,5 χλμ. 5€ ατομικές, 4€ ομαδικές ή οικογενειακές συμμετοχές. Δωρεάν εγγραφή για αθλητές κα άτομα με αναπηρία.
Για 11 χλμ.  6€ ατομικές, 5€ ομαδικές ή οικογενειακές συμμετοχές. Δωρεάν εγγραφή για αθλητές κα άτομα με αναπηρία.
Για τους αγώνες Δημοτικών – Γυμνασίων γενική συμμετοχή 2€.

Τα όρια ηλικίας είναι:
-Για Δημοτικά έως 10 ετών.
-Για Γυμνάσια και ΑΜΕΑ έως 15 ετών.
-Για τον αγώνα των 5,5 χλμ.:
Κατηγορία εφήβων-νεανίδων 15-19 ετών
Κατηγορία Ανδρών Γυναικών 20-35 ετών
Κατηγορία Ανδρών Γυναικών 36-50
Κατηγορία Ανδρών Γυναικών 51-65
Κατηγορία Ανδρών Γυναικών 66 και μεγαλύτεροι
-Για τον αγώνα των 11 χλμ.
Ισχύουν τα ίδια όρια ηλικίας εκτός από την κατηγορία εφήβων νεανίδων που αντί για 15-19 ετών, είναι 17-19 ετών.

Ο Αγώνας περιλαμβάνει τις εξής παροχές:
Χρονομέτρηση χειρός
Αυτοκόλλητο Αριθμό αθλητή 
Φωσφορίζον ενδεικτικό βραχιολάκι
Αναμνηστικό μετάλλιο
Αναμνηστικό δίπλωμα σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή Υγειονομική 
Νερό στη διαδρομή και τον τερματισμό
Λοιπά είδη, δώρα των χορηγών, υποστηρικτών