MY KTEO

Δευτέρα 9 Μαΐου 2022

Εκπαιδευτική επίσκεψη του 1ου Προτύπου Λυκείου Χαλκίδας στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου ΑΡΜΑ


Τα τμήματα Β 1 και Β 4 του 1ου Προτύπου Λυκείου Χαλκίδας πραγματοποίησαν την Παρασκευή 6 Μαΐου εκπαιδευτική επίσκεψη στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου ΑΡΜΑ στα Φύλλα της Εύβοιας.

Τις μαθήτριες και τους μαθητές υποδέχθηκε ο αρχιμανδρίτης πατήρ Χριστοφόρος Παπαθανασίου, τους ξενάγησε στους χώρους της ιεράς μονής και, κυρίως, στο καθολικό του ιερού ναού Αγίου Γεωργίου. Η ζεστή και εγκάρδια φιλοξενία του πατρός Χριστοφόρου ενθουσίασε τόσο τους μαθητές και τις μαθήτριες όσο και τους εκπαιδευτικούς που συνόδευσαν τα παιδιά και οργάνωσαν την εκπαιδευτική επίσκεψη.





Η ξενάγηση στον χώρο ξεκίνησε από τον εξωτερικό χώρο όπου βρίσκονται κατάλοιπα αρχαιοελληνικού ναού, ακολούθησε περιμετρικά του ιερού ναού εστιάζοντας στα ιδιαίτερα αρχιτεκτονικά στοιχεία και, τέλος, στις αξιοθαύμαστες αγιογραφίες εντός του ναού.

Ήταν ένα πραγματικό ταξίδι στον χρόνο και την ιστορία…

Η εκπαιδευτική επίσκεψη πραγματοποιήθηκε μέσα στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής δράσης «Ο μοναχισμός στο Βυζάντιο, στην Τουρκοκρατία και στη σύγχρονη εποχή – Η περίπτωση του Αγίου Γεωργίου ΑΡΜΑ». Η δράση πριν την εκπαιδευτική επίσκεψη περιελάμβανε τη σύνταξη ερευνητικών εργασιών από την πλευρά των μαθητών με θέματα  που σχετίζονται : α) με την τοπική θρησκευτική παράδοση και ιστορία∙ β) με διάφορες πτυχές του μοναχισμού∙ γ) την αγιολογία∙ δ) την αρχιτεκτονική και την αγιογράφηση ενός ιερού ναού.

Τα παιδιά συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί

Ζαχαρούλα Βασάλου

Ελένη Κότσαρη

Κωνσταντίνος Μπατσιόλας