MY KTEO

Πέμπτη 26 Μαΐου 2022

Πώς προχωράει ο διαγωνισμός για την Παράκαμψη Χαλκίδας


Το επόμενο βήμα ετοιμάζεται να πραγματοποιηθεί στους διαγωνισμούς για τα τρία μεγάλα οδικά έργα που δημοπράτησε το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Τόσο η επέκταση της Λεωφόρου Κύμης, όσο και η Παράκαμψη Χαλκίδας αλλά και το οδικό τμήμα Μπράλος-Αμφισσα αφορούν σε διαγωνισμούς που ξεκίνησαν τον περασμένο Φεβρουάριο και προκάλεσαν το ενδιαφέρον των μεγάλων ομίλων της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρεις διαγωνισμοί βρίσκονται στην επιτροπή διαγωνισμού και αναμένεται η ολοκλήρωση όλων των απαραίτητων δικαιολογητικών για να προχωρήσει η διαδικασία της ανάδειξης των προσωρινών αναδόχων.

Παράκαμψη Χαλκίδας

Το κόστος του έργου έχει εκτιμηθεί σε ποσό με ΦΠΑ 210 εκατ. ευρώ (169,35 εκατ. ευρώ χωρίς ΦΠΑ). Περιλαμβάνει δύο οδικά τμήματα: το πρώτο από τη Νέα Λάμψακο μέχρι τη Σήραγγα Βαθροβουνίου, μήκους 2 χλμ., και στη συνέχεια στο τμήμα Σήραγγα Βαθροβουνίου μέχρι τα Ψαχνά, μήκους 14,7 χλμ.

Ως προαίρεση περιλαμβάνονται τα τμήματα:

το τμήμα πριν τη Νέα Λάμψακο, προς Χαλκίδα / Υψηλή Γέφυρα, δηλαδή το τμήμα «Α.Κ. Σχηματαρίου – Νέα Λάμψακος», μήκους 4,0 χλμ. περίπου,

το τμήμα της παράκαμψης Ψαχνών, και

το τμήμα της αρτηρίας σύνδεσης Βόρειας – Νότιας Εύβοιας που συνδέει τον ανισόπεδο κόμβο Λιανής Άμμου της παράκαμψης Χαλκίδας με το οδικό δίκτυο προς τη νότια Εύβοια.

Η διάρκεια του έργου έχει οριστεί σε 48 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

Πληροφορίες από imerisia.gr