MY KTEO

Τρίτη 24 Μαΐου 2022

Ερωτήματα και ελπίδες


Προφανώς είναι θετική εξέλιξη το γεγονός ότι πουλήθηκε το ακίνητο της ΣΕΛΜΑΝ. Τώρα το ερώτημα είναι ποιο θα είναι το μέλλον του. Ο νέος ιδιοκτήτης Δημήτρης Μελισσανίδης δεν είναι κάποιος τυχαίος, ασφαλώς έχει τα σχέδια του που δεν θα μείνουν για καιρό κρυφά. Να λειτουργήσει πάλι όπως πριν μάλλον αποκλείεται. Μπορεί να εκμεταλλευτεί το χώρο για τουριστικούς σκοπούς, μπορεί και για logistics που είναι και της μόδας, μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν και οι λιμενικές εγκαταστάσεις και ο κ. Μελισσανίδης ως πλοιοκτήτης μπορεί να έχει σχετικές ιδέες. Ο,τι και να κάνει πάντως θα είναι όφελος για την τοπική οικονομία.

Δεν είναι όμως μόνο το ακίνητο της ΣΕΛΜΑΝ που περιμένει αξιοποίηση. Είναι και το πρώην τσιμέντα δικό το χώρο του οποίου η Lafarge έχει πει ότι θα αξιοποιήσει κι αυτό κάποτε θα γίνει.

Και βέβαια υπάρχει και το οικόπεδο της πάλαι ποτέ ΔΑΡΙΓΚ το οποίο κατέχει η τράπεζα Πειραιώς αλλά σε αντίθεση με τις προηγούμενες περιπτώσεις κανείς δεν έχει ιδέα για το τι σκέφτεται η τράπεζα. Η πιο απλή πιθανότητα είναι ότι κάποια στιγμή θα το πουλήσει σε κάποιον επενδυτή. 

Όπως και να έχει αυτές οι τρεις περιπτώσεις μπορεί να είναι εφαλτήριο για την ανάπτυξη της περιοχής.