MY KTEO

Τετάρτη 18 Μαΐου 2022

Εύβοια: Επιδείνωση του καιρού τις επόμενες μέρες

 


Σήμερα  Τετάρτη θα έχουμε αστάθεια η οποία θα δημιουργηθεί το μεσημέρι με το απόγευμα και θα δίνει μπόρες ή ακόμα και κάποιες τοπικές καταιγίδες.

Όμως από το βράδυ της Τετάρτης μέχρι και τα ξημερώματα - πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης φαίνεται να μας επηρεάσει μια διαταραχή από τα βορειοανατολικά με τοπικά ισχυρές βροχές και τοπικές καταιγίδες που ίσως συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Αυτή η διαταραχή θα δημιουργηθεί λόγω μια ψυχρής λίμνης που θα κατέβει από τα βορειοανατολικά. Τα φαινόμενα που θα δίνει αυτή η διαταραχή θα είναι έως τοπικά έντονα ίσως τοπικά και αρκετά έντονα κυρίως στην βόρεια Εύβοια και στην κεντρική Εύβοια με έμφαση τα ανατολικά και ορεινα αυτης τοπικά και στην Σκύρο ( θέλει κάποια προσοχή).Από το πρωί και μετά θα ανοίξει ο καιρός. Την Παρασκευή ίσως υπάρξει μια εκ νέου πρόσκαιρη διαταραχή η οποία φαίνεται να επηρεάζει την κεντρονοτια Εύβοια.

Ίσως τα ξημερώματα - πρώτες πρωινές ώρες στην Δίρφυ στην κορυφή να υπάρξει χιονόνερο - χιονόπτωση ενώ άμα υπάρξουν καταιγίδες μπορει να υπάρξει και χιονοχαλαζο.

Ισχυροί βοριάδες από το βράδυ της Τετάρτης μέχρι και την Παρασκευή στα 6-8b τοπικά 9b ️

Θερμοκρασία σε κατακόρυφη πτώση 10-12 βαθμούς.